Tema: Re: Plauna pinigus ar kaip suprast?
Autorius: Vasaris
Data: 2010-11-11 21:29:55
"Alvidon" <alvs_nospam_@takas.lt> wrote in message news:ibh74l$l87$1@trimpas.omnitel.net...
> Na tai optimumas IMHO yra paprastas: privalomas atskaitymas į minimalią
> (tikrai minimalią) pensiją, visa kita - kiekvieno asmeninis reikalas. Ir pigu ir 

Minimalumus visi supranta kaip kam patinka. O pensija nustatoma sekančiai:

valdžios dalis, kuri yra priklausoma nuo pensininkų elektorato, privalo atiminėti ir perskirstyti lygiai tiek pinigų, kad jų elektoratas, kartu su jais pačiais nenunyktų, o tuo tarpu reketuojamieji nepadegtų Seimo, nebalsuotų kojomis ir neslėptų pajamų.

Vieninteliai būdai atsikratyti šito parazitizmo būtų įvesti ne privalomas valstybines pensijas, o mokestį, skirtą išlaikyti iškritusius iš civilizacijos žaidimo, kad piliečiai akivaizdžiai matytų, kiek kainuoja jo kaimyno, tebūnie ir tolimo, nesėkmė, ir stengtųsi tokių skaičių sumažinti. Kitas variantas - nusimesti moralumo kaukes ir pasiųsti visus nevykėlius šunims šiekučio pjauti, kaip laukiniuose vakaruose. Kai kas teigia, kad tai puikiai mobilizuoja...

O kaip sako sena kinų patarlė, kad išgelbėjęs skęstantįjį, prisiimi visą atsakomybę už jį. Ir valstybė gelbėdama visus ir iš eilės, gali būti, kad elgiasi itin neatsakingai.

> visgi draudimas veiktų (pigu nes minimalu, veiktų nes pigu). Na o visuomenė
> tiesiog turi nusiteikt banint visus bliovimus "pensija permaža, valdžia ožiai".

Na kodėl - visuomenei tai būtina, kaip oras. Būdamas nepatenkintas išorine priežastimi, gali nuslėpti vidinį nepasitenkinimą.