Tema: Re: Plauna pinigus ar kaip suprast?
Autorius: Vasaris
Data: 2010-11-03 19:52:32
Taip, problema yra: pagal tai, ką sumoku, sugebu išsireikalauti labai mažai (mažas pilietiškumas), arba kitaip pasakius - už tai ką gaunu nesugebu sumokėti mažiau (neesu mokesčių slėpimo specialistas).

Bet nenoriu sutikti, kad esu visiškai bejėgis, valstybė yra bloga, ir todėl ji turi susimylėt ir išgaruoti visa kibeni feni su savo reketu. 

Mano noras yra kitas - kad žmogus taptų po truputį antžmogiu pats sau ir kitiems, kuriam išsilaikyti nereikėtų klasinės (ar neklasinės, nesvarbu), piramidinės sistemos, kurioje visada yra engiantysis ir engiamasis, skiriasi tik laiptelis. Be abejo, tai yra jei ne pretenzija į dieviškumą/visagalybę, tai bent jau autonominį kiborgą :-) ką aš tau kitame poste ir norėjau pasakyt - kad atsikratyti aukos/smurtautojo kategorijų, turi vertinti, ir svarbiausia, gyventi, už tos sistemos ribų. T.y. būti ant tiek galingas, kaip ir bet kuris kitas, ir kad nebūtų sekančio galios etapo, kad būtų galios paritetas. Kodėl dabar pasaulyje pasidarė santykinė taika be pasaulinių karų? O todėl, kad buvo iš pradžių staigiai, o po to nuosekliai panaikintos bet kokios galimybės apsiginti nuo branduolinio ginklo. Vieni ir kiti pasigamino pirma po galvutes ir bomberius. Bomberius galima nuskinti - OK, yra raketos. Raketas galima numušti - OK, liks povandeniniai laivai. Juos įmanoma sumedžioti - ant vienos raketos sudėsime nepriklausomų 10 galvučių, kurių 3 pilnos, septynios tuščios - ekonomiškai neįmanoma pagaminti tiek kontr-priemonių. Visur aklavietė. Todėl niekas nenaudoja, ir todėl vyksta tik konvenciniai karai - vietinės reikšmes reketai ir niekšystės.

Jei matai kaip nors kitaip - prašau, dėstyk, nagrinėsim.

"Doc" <giedriusc_aciunereikia_@gmail.com> wrote in message news:ias5qn$g0m$1@trimpas.omnitel.net...
Nematau prasmės kalbėti apie tai kaip išspręsti problemą jei neišeina susitarti, kad ji yra.

--
Doc

"Vasaris" <none@none.none> wrote in message news:ias5c4$fgh$1@trimpas.omnitel.net...
> Tai dabar prašau, po konstruktyvios kritikos, paaiškinti: kaip tu nori išspręsti reketo problemą:
> 
> 1. Pasidaryti stipresnis, kad tavęs nereketuotų. Tai nereiškia, kad tapęs stipresniu, privalai kitus reketuoti. To pavyzdys - kai kurių rytų valstybių, tam tikrų istorinių momentų garbės kodeksas, kad karys apsigynęs nuo priešų ir išskerdęs visus, kurie ten kariavo, pats pasismeigia ant kalavijo, kad neperduoti savo žiaurumo saviems/tautiečiams/vaikams.
> 
> 2. Susirasti dar stipresnį reketininką, kuris galbūt bus suinteresuotas nureketuoti tavo tiesioginį reketininką, ir tas tiesioginis reketininkas nejodys tavęs, o didžiajam būsi per mažas.
> 
> 3. Užsidėt rožinius akinius, pasiimti akmenines lentas su kažkiek įstatymų, stovint pavėjui, tikėtis, kad "viskas bus gerai"