Tema: Re: Plauna pinigus ar kaip suprast?
Autorius: Vasaris
Data: 2010-11-04 22:23:51
"Doc" <giedriusc_aciunereikia_@gmail.com> wrote in message news:iaugph$s5p$1@trimpas.omnitel.net...
Visa tavo rašliava susiveda į vieną "argumentą": 

Visuomenė be legalių reketininkų neįmanoma, nes dauguma žmonių legalius reketininkus palaiko. Dauguma žmonių legalius reketininkus palaiko, nes mano, kad visuomenė be legalių reketininkų neįmanoma. "Legalius reketininkus" gali pakeisti "legalia vergove". Circular argument neįžvelgi?


Visuomenė yra savotiškas katorga, ir tuo ne kartą įsitikino ne tik banditai, marginalai, homoseksualai, negrai, moterys, dirbandtys vaikai bet ir pakankamai protingi ir kūrybingi žmonės, neturintys jokių paminėtų anksčiau "stigmų". Ir visur, kur nėra mūsų vyraujančios civilizacijos/totalinės agrarinės kultūros elementų ir yra 1 galva ant 10 km^2, viskas yra OK, yra tavo anarchija ir asmenine morale paremta tvarka.

Tavo puolimas ant valstybės, kaip smurto šaltinio yra visiškai netikslingas ir beprasmis, nes tu bandai "oponentui" šienauti ne į kankolus, o karžkur palei kelius.

Jeigu ką nori pulti - pulk žemdirbius, kad jiems nuimtų tiesiogines išmokas, uždraustų trašas, herbicidus, pesticidus, fungicidus, genetiškai sustiprintas kultūras. Pulk moteris, sterilizuok jas, įvesk gimdymo kvotas, priverstinai prirašyk po 0,5 L/dieną, kad CNS būtų depresuota. Nusipjauk pasididžiavimą. Uždrausk labdarą maistu. Ir jei viską padarysi staigiai, turi šancų dar savo gyvenimo eigoje pamatyti puikius rezultatus - tvarkingą anarchiją, indėnų teises, samurajų garbės kodeksą ir pan.

Kitas variantas, kur kas atsakingesnis, tačiau garantuotai neduosiantis tau greitų rezultatų - asmenine atsakomybe paremtas savęs ribojimas visais, o pirma - mano minėtais aspektais. Ir čia yra tikroji anarchijos ir asmeninės valios dvasia - savo veiksmais neprisidėti prie sistemos, kurią laikai nedora. Ir dar turi internetą, vadinasi neesi alkanas hipis.