Tema: Re: antkainiai
Autorius: trickyvic
Data: 2010-10-16 22:30:59
Ar tu kartais ne is Rothschild'u gimines?
Vasaris wrote:
>> "Doc" <giedriusc_aciunereikia_@gmail.com> wrote in message news:i9codi$3v1$1@trimpas.omnitel.net...
>> Savotiška nuomonė, visa bėda, kad niekuo nepagrįsta.
> 
> 
> Tai kritikuok, jei skaitai, kad nepagrįsta. Aš savo jau pateikiau - kad ir tas pati sugaunamų žvejybinių laimikių dinamika. Užmuomina į 11 maistinių kultūrų, kaip mitybos pagrindą sudarančios bazės įvardijimas buvo toli siekusi mintis-kabliukas, kad galbūt suprasi, kad ten, kuri nelieka įvairovės, kokybe ir ilgaamžiškumu paprastai nekvepia.
> 
> Galiausiai tavo argumentas "jau seniai žmonės moka pagaminti maisto nepalyginamai daugiau nei jo suvalgo", man yra asmeniškai juokingas, nes nepatikslinama, kas yra "senai". Man senai - milijometis kitas kaip minimum. 
> 
> Tavo "senai" - tai tik paskutiniai keli dešimtūstantukai, kada spefinė žmonių grupė ir Mesopotamijos-Eufrato regiono aptiko naują mitybos tipą, kuris įvardijamas kaip totalinė žemdirbystė (terminas - totalitarinė), kuri savo ruožtu pagimdė visas civilizacijas ir tą, ką turime dabar, ir kurios esminis principas - gamintis maisto ne tiek kiek reikia, o "atsargai"/"daugiau". Tai sąlygoja perdėm optimistinius prieauglio paskaičiavimus, ir todėl to maisto pastoviai trūksta. Jei jo netrūksta konkrečiai ant tavo stalo - vadinasi trūksta ant kiniečio, indo, afrikiečio, ar dar bet kurio kito stalo, kuris dirba tam, kad būtų patenkinti tavo pažengę poreikiai, o tai galiausiai atsiremia į tai, kad alkani kinai, indai, afriekiečiai ir kiti, kerta miškus, kad pasidarytų dar bent keliolika km^2 dirbamos žemės, siaubia jau ne tik šelfą, bet ir giliuosius vandenis.
> 
> Reikia suprasti vieną esminį punktą - tenkinant ekstensyvius ir intensyvius poreikius piramidės viršuje, būtina stipriai plėsti piramidės pagrindą. Piraminės plėtimo pagrindas visada yra ribotas, ir čia visiškai jokio skirtumo, ar ta piramidė yra finansinė-machinacinė, ar civilizacinė, ar mitybinė. Kažkas turi likti kvailiu, alkanu, išeikvotu, išstumtu iš savo natūralios gyvenamosios aplinkos, galiausiai - nudėtu. Kokia nors tunų savigynos organizaciją tavęs Strasbūre neužtampys už tai, kad jos nariai buvo perdėm išžvejoti ir nebegali natūraliai atsistatyti populiacijos.