Tema: Re: antkainiai
Autorius: Vasaris
Data: 2010-10-16 21:24:30
> "Doc" <giedriusc_aciunereikia_@gmail.com> wrote in message news:i9codi$3v1$1@trimpas.omnitel.net...
> Savotiška nuomonė, visa bėda, kad niekuo nepagrįsta.


Tai kritikuok, jei skaitai, kad nepagrįsta. Aš savo jau pateikiau - kad ir tas pati sugaunamų žvejybinių laimikių dinamika. Užmuomina į 11 maistinių kultūrų, kaip mitybos pagrindą sudarančios bazės įvardijimas buvo toli siekusi mintis-kabliukas, kad galbūt suprasi, kad ten, kuri nelieka įvairovės, kokybe ir ilgaamžiškumu paprastai nekvepia.

Galiausiai tavo argumentas "jau seniai žmonės moka pagaminti maisto nepalyginamai daugiau nei jo suvalgo", man yra asmeniškai juokingas, nes nepatikslinama, kas yra "senai". Man senai - milijometis kitas kaip minimum. 

Tavo "senai" - tai tik paskutiniai keli dešimtūstantukai, kada spefinė žmonių grupė ir Mesopotamijos-Eufrato regiono aptiko naują mitybos tipą, kuris įvardijamas kaip totalinė žemdirbystė (terminas - totalitarinė), kuri savo ruožtu pagimdė visas civilizacijas ir tą, ką turime dabar, ir kurios esminis principas - gamintis maisto ne tiek kiek reikia, o "atsargai"/"daugiau". Tai sąlygoja perdėm optimistinius prieauglio paskaičiavimus, ir todėl to maisto pastoviai trūksta. Jei jo netrūksta konkrečiai ant tavo stalo - vadinasi trūksta ant kiniečio, indo, afrikiečio, ar dar bet kurio kito stalo, kuris dirba tam, kad būtų patenkinti tavo pažengę poreikiai, o tai galiausiai atsiremia į tai, kad alkani kinai, indai, afriekiečiai ir kiti, kerta miškus, kad pasidarytų dar bent keliolika km^2 dirbamos žemės, siaubia jau ne tik šelfą, bet ir giliuosius vandenis.

Reikia suprasti vieną esminį punktą - tenkinant ekstensyvius ir intensyvius poreikius piramidės viršuje, būtina stipriai plėsti piramidės pagrindą. Piraminės plėtimo pagrindas visada yra ribotas, ir čia visiškai jokio skirtumo, ar ta piramidė yra finansinė-machinacinė, ar civilizacinė, ar mitybinė. Kažkas turi likti kvailiu, alkanu, išeikvotu, išstumtu iš savo natūralios gyvenamosios aplinkos, galiausiai - nudėtu. Kokia nors tunų savigynos organizaciją tavęs Strasbūre neužtampys už tai, kad jos nariai buvo perdėm išžvejoti ir nebegali natūraliai atsistatyti populiacijos.