Tema: Re: Neilgai pasidžiaugėm blaivia Lietuva
Autorius: trickyvic
Data: 2010-12-07 12:30:38
Tu gal maziau svaiginkis tabletemis tai nesnausi nuo aguonpienio, ir 
kaip tu galetum reguliuoti vandeni cukru ir aguonu seklikes ?
Vasaris wrote:
> Dar ir kaip yra. Kad suprasti, ką aš sakau, pabandykite namuose nuo 0 išsikepti duoną. Ir valgant suprasti jos vertę, įdėtas pastangas, santykį tarp kiekybės ir kokybės.
> 
> O tada nueikite į alhoholio krautuvę ir įvertinkite standartinėje fasuotėje, RIETUVĖSE, už ~2 Lt vidutiniškai kainuojantį alų. Suprasite, koks tai pasityčiojimas iš paties savęs ir savo vertybių.
> 
> Alkoholis normaliu atveju vartotinas kaip aguonpienis su kūčiukais - skanu, apsineši, snaudi, laimingas. Bet kažkodėl vidutinis žmogus kas dieną aguonpienio nemala ir jam net klausimai nekyla apie aguonpienio REGULIAVIMĄ?
> 
> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message news:idaj77$csm$1@trimpas.omnitel.net...
>> Yra racijos.
>>
>> Dex
>>
>> 2010.12.03 13:07, Vasaris rašė:
>>> Aš tiesiog siūlau pagalvoti, kokios schemos gali sąlygoti situacijos savireguliaciją. Nes visos kitos schemos - butaforinės.
>>>
>>> Kad tą suprasti, imkime atvejį, kada masinės alkoholio gamybos nėra, kaip tai buvo istoriškai ir jis būdavo gaminamas ad-hoc. Nes modeliuojame elementarų atvejį - tarkime gentis, ji priklauso nuo savo sugebėjimo užtikrinti išgyvenimą. Kas joje darytųsi, jei joje dalis narių pastoviai virtų brogą, nusilaktų patys ir nulakdintų kitus? Elementariai tokia gentis nunyktų, nes nevykdytų kitų, pagrindinių, funkcijų. Man bent šitoje situacijoje išvis peršasi elementarus sprendimas - nereguliuoti ir leisti alkoholį gamintis lokaliai, savo vartojimui, ir pašalinti iš žaidimo masinę alkoholio gamybą. Be abejo, nors sprendimas ir elementarus per-se, tačiau jis kontrindikuojantis valstybės mokesčių surinkimo maksimizavimui.
>