Tema: Re: Neilgai pasidžiaugėm blaivia Lietuva
Autorius: Vasaris
Data: 2010-12-03 12:44:17
"RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:ida85h$r18$1@trimpas.omnitel.net...
> Nors aš esu už alkoholio, o ypač už rūkalų vartojimo ribojimą, nematau nieko blogo legalioje prostitucijoje. Man atrodo, kad tai daugiau kažkokia moralinė pozicija, o ne koks nors praktinis blogis.

O kitiems gali atrodyti kitaip. Apskritai šnekėjimas apie prostituciją, jos +/- vyriškoje kompanijoje (o.economics kaip ir nemačiau moterų), tai tas pats, kas vyriškoje kompanijoje kalbėtis apie mestrucijas, PMS, gimdymo skausmus.

> Aišku, reikėtų įvertinti šios srities ekpertų nuomonę - kokie yra legalios prostitucijos pliusai ir minusai.

RaR, pramušei :-DDDD.  Kaip tu ekspertus įsivaizduoji? Ar tai tie/tos, kuriems "įkišo", ar tie, kurie "įkišo"/"įsikišo"? Ar kažkokie Finansų Ministerijos buhalteriai? :-D

Šiaip pasidomėk iš priešakinių linijų nuomonėmis. Ne per seniausiai šviečiamosios televizijos (NatGeo, Discovery) rodė kelias tiriamosios dokumentos laidas apie prostituciją, ir kaip viskas atrodo iš įvairių kampų, įvairiose šalyse ir pan. Ir vienos nuomonės nebuvo rasta, nes viskas varijuoja nuo gatvės ir sutenerių iki vadovus aptarnaujančių haikutiurinių. Bet bemaž visų bendras bruožas - dvigubas gyvenimas, įvairios somatinės-psichologinės ligos ir pan. Pas klientus ne ką geriau - vienišiai, psichologinių problemų persunktos asmenybės, seriniai santykių/partnerių keitėjai.

O vėlgi, gilintis, kodėl prostitucija pasireiškia kaip reiškinys, kas sudaro ir pasiūlą ir paklausą - niekas nenori. Nenori kastis iki priežasčių. Nes priežastys veda link savęs ir kai kurių mano anksčiau įvardintų civilizacijos aspektų.