Tema: Re: Neilgai pasidžiaugėm blaivia Lietuva
Autorius: Vasaris
Data: 2010-12-03 13:19:42
"RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:ida4fb$l28$1@trimpas.omnitel.net...
> Čia galima daug ko prisamprotauti, bet viską pasako statistiniai duomenys. Jei kažkokie draudimai ir ribojimai bent kažkiek sumažina alkoholio ir rūkalų naudojimą, juos reikia taikyti, net jeigu iš pirmo žvilgsnio ekonomiškai jie ir yra smarkiai nenaudingi.

Tik neknisam proto. "Reikia" => "reikia kažkam kitam, bet ne man", "kažkas turi padaryti", "kad ir kas ką bedarytų, man tai negalioja".

O valdžiai reikia kitko - lengvai surenkamo mokesčio bazės.

Visi kiti argumentai dzin, nes jei mokesčių valdžia nesurinks, ji nesugebės savęs išlaikyti. Todėl narkomanija ir alkoholizmas yra įprogramuota, pamatinė mūsų šiandienos kultūros ir civilizacijos vertybė, nes mes saugome ir tokią kultūrą ir civilizaciją. Tol, kol atsisakysime tą pripažinti, iš šalies atrodysime taip pat kvailai, kaip ir prasigėręs latras pasakojantis apie jo supersavikontrolę ir sugebėjimą bet kada atisakyti priklausomybės.

> Jei draudimai ir ribojimai neturi įtakos pilstuko mėgėjų vartojimui, tai gal jie mažina tų, kurie negeria pilstuko ar neperka jo iš taksistų vartojimą. O alkoholio vartojimo sumažinimas tokių žmonių tarpe, tikriausiai, yra daug didesnis pasiekimas, nei kiek sumažinus jo vartojimą degradų tarpe.

"Mažinimas" yra eufeminizmas neveiklumui ir priklausomybei. Nėra tokio termino, kaip "metęs rūkyti", "buvęs alkoholikas" ir pan. Yra tik nerūkantis arba blaivus einamuoju momentu - tai tas pats, kas vėžio remisija (o ne išgijęs nuo vėžio), arba psichinės ligos remisija (o ne "psichiškai sveikas"). O kas tą lemia - tai galima gilintis į teigiamas priežastis, negu amžinai kovoti su tuntu neigiamų.

> Šiaip ar taip, visiškai atsikratyti rūkymo ir iki minimumo sumažinti alkoholio vartojimą žmonijai būtų didelis pasiekimas. Ir tam reikia taikyti visas priemonės, kurios iš tikrųjų veikia.

Aš juodai pajuokausiu, bet sprendimas elementarus - įveskite mokesčius už H2O ir O2. Ir tada galite panaikinti mokesčius už tabaką ir alkoholį, nereguliuoti prostitucijos ir pan. Vis vien piliečiai neturės nei laiko, nei noro ir pastangų svaigintis :-)

Nes švaistymasis žodžiu "reikia" - infantilus. Jei tikrai reikia - eini ir darai, daug nesamprotaudamas. Kojytės ir rankytės pačios juda, kruta. Nes jei vyras pila, o vaikus maitinti reikia, tai moteris chrestomatiniu atveju atims pinigus, seks vakarais, algadienį lauks prie kasos durų. Genai labai imperatyviai parodo optimalų elgesį.