Tema: Re: Neilgai pasidžiaugėm blaivia Lietuva
Autorius: Vasaris
Data: 2010-12-03 15:51:18
"RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:idaq87$nml$1@trimpas.omnitel.net...
> Pats primityviausias aktorius - eilinis rinkėjas, pati elementariausia rolė - balsavimas už tam tikras personas/partijas/idėjas. Ir toliau - įrodinėjimas kaimynams, pažįstamiems, savo nuomonės reiškimas internete, visuomeniniai judėjimai ir t.t.

Ir puiku. Matai, bent mano problema, kad mano aplinkoje/rate, niekam nereikia nieko įrodinėti, nes daugumai neaktualu, o tie, kurie turi problemų dėl alkoholio ir kandidatus rinktųsi svariai įdedami arba ne ir šį argumentą, aš jau laikau patologiškais ligoniais.

> Tavo pozicija kaip visada - jei negalima padaryti visko, tada nereikia daryti nieko.

Mano pozicija kaip visada yra pateikti kitą, alternatyvią, nuomonę, ir ištraukti iš burtininko skrybelės argumentus, kurie patogiai sukišami po kilimu. O ką darys kiti - jau jų reikalas. Aš viliuosi, kad rinksis per vidurį.

> Tikriausiai, tavo siūlymas dėl pramoninės alkoholio gamybos yra labai geras.

Dėkoju už alternatyvos pripažinimą.

>Tik tiek, kad kol kas didelė visuomenės dalis jo nepasiruosšusi priimti, nematau kuo kardinaliai tai skirtųsi nuo "sausojo įstatymo".

Nu jop tarai vėl tos pačios rogės :-)

Visuomenė kažkada, ir netgi ne per seniausiai, NETURĖJO prieigos 24x7 prieigos prie pigaus alkoholio ir nenumirė! Kodėl? Todėl, kad pvz.: ji seksą vertina labiau nei alkoholį. O norint sugebėti užsiimti seksu, reikia būti blaiviam trumpame laikotarpyje (kad stovėtų ir neužmigtum), ir ilgame - kad būtų garantuotos aplinkybės juo užsiimti po nevarvančiu stogu, šiltoje lovoje ir t.t. ir t.p.

Ir jokio sausojo įstatymo nebūtų, nes tas, kas reikia, pasigamintų, tiek kiek reikia ir itin operatyviai - jūs labai nuvertinate rinką ir jos galią, kurią įprastai taip propaguojate. Vos tik valstybė įvedė monopolį ir standartizavo akholio tūrio vienetą, viskas ir nusivažiavo.

Mano bottom-line: sukuriama problema dirbtinai, o po to pradedama eksploatuoti amžiną variklį vardu "patys muša, patys rėkia".

> Bet tu jį propaguok ir ruošk visuomenę. Tik tiek, kad kaip rodo praktika, kardinalūs ir drastiški sprendimai retai lengvai įgyvendinami, o palaipsnė "step by step" startegija tokiuose dalykuose gana neblogai veikia.

Dėl realizacijos aš niekaip ir nediskutuoju. Bet jau pareigą neleisti diskutuoti diletantiškai, visiškai nesigilinant į visą sistemą, priklausomybes tarp sistemos dalių.