Tema: Re: NT kainos: Lietuva - Uzsienis
Autorius: Ignas
Data: 2011-10-13 23:07:29
Ne visai taip supratai - as norejau pasakyti, kad jei butu iteisinta tokia tvarka, kad paemei paskola bustui, ir jei nebegali moket - paprasciausiai atidavei raktus bankui ir viso gero, tai tikrai butu zymiai blogiau. 

Asmens bankroto procedura jav siek tiek sudetingesne nei tiesiog skambutis bankui ir pasakymas "eikit jus nx, as jums nieko nebeskolingas, raktai po kilimeliu". Susidaro ispudis, kad dauguma diskutuojanciu apie ta asmens bankrota daugiausiai suzinojo ziuredami santa barbara ir csi kriminalistus. Pasidomek, kiek tai kainuoja, kokios salygos, kokios skolos nurasomos, kokios ne, kokia trukme, kokios pasekmes ir tt. Be to, po 2008 m. bankai ir kitos stambios finansines organizacijos smarkiai lobino ir stume asmens bankroto istatymo pataisas, pagal kurias procedura butu dar labiau apsunkinta, nzn ka ir nuo kada prieme. Bankas maziausiai suinteresuotas leisti asmeniui bankrutuoti, nes 1. bankas dirba su pinigais, o ne su nt 2. bankrutaves zmogus nustoja naudotis kaip minimum viena banko paslauga - nt paskola. Su visom isplaukianciom pasekmem. 

Juridiniu asmenu bankrotas is esmes skiriasi nuo fiziniu, vienas pagrindiniu skirtumu - juridinis asmuo po bankroto dazniausiai nebegauna jokiu pajamu ir netgi nustoja egzistuoti, tuo tarpu fizinis ir tebeegzistuoja, ir tebegauna pajamas (su salyga, kad pacanai nepakasa kur nors pamiskej). Taigi is fizinio visada lengviau kazka ateity issireikalauti, tuo labiau kai visur skverbiasi ir integruojasi informacines sistemos, visos daugumos zmoniu pajamos - kaip ant delno. Aisku pradesi pasakot apie vokelius ir pan, bet tik labai maza dalis - manau < 5% visu - gauna visas pajamas juodai. Deja, daugumos supratimas apie asmens bankrota realus mazdaug tiek pat, kiek slapi sapnai. Ir tas bankroto istatymas is esmes nicnieko nepakeis. Zmones skolinsis ir toliau, bankai sugrieztins salygas - zmones prisigalvos budu sugrieztinimams apeiti. Visada ir visais laikais zmones savo finansines galimybes vertino pernelyg optimistiskai ir buvo linke rizikuoti ten, kur rizikuoti isvis nereikejo. Be to, sugrieztinus salygas pasipils skundai, jog bankai neleidzia isigyt busto, bus valdzios spaudimas salygoms palengvinti, ir tt, ir vel viskas is naujo. Neapdairiu zmoniu yra pilna visur, ir nuo asmeninio durnumo nedraudzia joks draudimo agentas. 


"RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:j76v4j$8ps$1@trimpas.omnitel.net...
> 2011.10.13 14:47, Ignas rašė:
>>
>> visos moterys zino, kad vyrai - kiaules, bet tu turbut vis tiek lovoj, o ne tvarte, miegi? Niekur jav nera tvarkos, kad atiduodi raktus ir viso gero, ir niekur pasaulyje to nera. Jei kas tau taip sake - labai gaila, bet melavo. Ir labai tikiuosi, niekada to nebus, nes tada net ne krize ateitu, o net nzn kaip pavadint - pasaulio pabaiga, manau, butu tiksliausias apibudinimas. Isivaizduok, ateina nabagas studentas i banka, sako perku konstitucijos pr tu dangoraiziu visa virsutini auksta, kaina px. Po menesio atiduoda raktus ir dekui, buvo malonu su jumis tureti reikalu. Neblogai, ka? :)
>>
> 
> 
> Kad tu čia kažką nugrybauji - tipo esant bankroto įstatymui paskolos bus 
> dalinamos bet kam ir bet kokios? Kaip tik sąlygos bus griežtesnės. 
> Įmonių bankroto įstatymas galioja, bet ar bankai duoda kažkokiam 
> nusususiam uab-ėliui milijardines paskolas? Ir pasaulis lyg iki šiol 
> nesugriuvo.
> 
> O dėl tų raktų atidavimo - tai panašiai yra visur, kur galioja asmens 
> bankroto įstatymas, o galioja jis daugelyje išsivysčiusių valstybių. 
> Tik, aišku, nedažnai nekilnojamo turto kaina krenta daugiau, nei 
> skolininkas yra sumokėjęs bankui - bankai stengiasi to išvengti.