Tema: Re: Ar galima deleguoti teise, kurios neturi?
Autorius: pjezo
Data: 2009-03-10 15:05:51
nu bet tu ir kantrus esi...


"Johnas" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:gp5jjt$6vs$1@trimpas.omnitel.net...
> 1. Paklausk manęs krūvą egzistencinių klausimų. O maloniau būtų ir tavo atsakymus išgirsti, tada turėčiau ką pakritikuoti, nes dabar aš vien tik be ryšio klausimus uždavinėju, o ne užsiimu argumentų kritika.
> 
> 2. Valstybė, mano manymu, yra populiacija+teritorija+valdžia+galimybė su kitomis valstybėmis užmegsti ryšius.
> Vyriausybė - tai tik dalis vienos iš valdžios šakų - vykdomosios valdžios.
> Galite papildyti, kokios yra yra kitos (trys? dvi? keturios?) valdžios šakos, pripažįstamos mūsų valstybėje pagal mūsų galiojančią teisinę-politinę santvarką :) Ir kas dar priklauso vykdomajai valdžiai be LR Vyriausybės.
> 
> Valdžia - mano suvokimu yra visuotiniu populiacijos narių sutarimu paskirta gauja jos narių, kurie atstovauja juos visus. Tu visuotinį sutarimą neigi, tu nori diskretiškai skaidyti visą populiaciją į atskirus narius, taigi tavo supratimu valdžia yra blogis (prievartaujantys banditai). Nes tu tos valdžios nerinkai.
> 
> O pastatom kitaip klausimą, gal bus lengviau susišnekėt. Ar tu, individualistas, sutiktum atstovauti kitą savo artimą žmogų? Tarkim, pas jus tame 1000 žmonių kaime 500 žmonių nusibodo vaikščioti į susirinkimus vien tam, kad kokiu nors klausimu eilinį kartą pritartų tavo nuomonei. Ir vat jie nusprendžia, kad davai tu nueik į susirinkimą vietoj jų, vistiek gi pažiūros absoliučiai tokios pačios, taigi tu jų vardu patvirtinsi jų nuomonę, o jie tau už tai dar duos biškį bulvių, kurias nukas tuo metu, kai tu būsi susirinkime. T.y., tiek jiems nauda (daugiau darbo pasidaro), tiek tau nauda (tu gauni bulvių). 
> 3. Sutiktum?
> 
> Kita vertus, jei pas tave tame kaime nebus susirinkimų. Tai tada utopiškai labai bus tikėtis, kad tikrai tarp jūsų visų bus 100% sutarimas. 
> 
> 4. Ar tu neigi, kad tarp žmonių būna nesutarimų? Prašau neištrink šių dviejų klausimų, ir padiskutuojam. Step-by-step. Ir tada išsiaiškinsim, kurioje vietoje vamzdis kiauras.
> 
> 5. Taip, tebūnie taip, kaip sakai, aš trolinu. Ar dėl to tu jau nebenori su manim padiskutuoti?
> 
> Prašau į visus punktus atsakyti, o ne ištrinti NEPATOGIŲ klausimų. Aš gi sąžiningai nuosekliai atsakau į viską. Ar tu nesutinki?
> 
> Johnas.
> 
> 
> "Doc" <giedriusc_aciunereikia_@gmail.com> wrote in message news:gp5hqn$3e1$1@trimpas.omnitel.net...
> "Johnas" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:gp5a3b$kkk$1@trimpas.omnitel.net...
> > Aj, tu nenuoseklus, 
> > 1. liepi skaitinėti man knygutes, o aš su tavim diskutuoju 1vs1; Pats pasiskaitinėk Locke, Hartą, dar ką nors iš wiki rasi gal.
> 
> Jei aš tavęs paklausčiau krūvos egzistencinių klausimų, į kuriuos norint atsakyti reiktų parašyti keletą knygų, diskusija nelabai pavyktų.
> 
> > 2. Maišai sąvokas bet kaip, ir save tuo įtikini. Prie ko čia Vyriausybė? LR žemė yra VALSTYBĖS blet, o ne vyriausybės.
> 
> Apibrėžk tada blet ką tavo manymu reiškia "valstybė" ir "vyriausybė" :)
> 
> > 3. Kas suteikė teises SEIMUI (o ne Vyriausybei) priiminėti įstatymus? Mes, visi LR piliečiai. Tame tarpe ir tu, nors iš balsuodamas prieš esančius dabar valdžioje, bet visgi pasirašęs po tais įstatymais. (grįžk atgal prie diskusijos apie sutartį. Tu turi teisę išeiti iš mūsų sutarties, bet tu tingi, ir reiškia - pasirašai. O sutartis negali būti vykdoma tik iš dalies, pasiliekant sau privilegijas, ir atsisakant paklusti prievolėms);
> 
> Šitą tavo teiginį įvairiais žodžiais parašytą skaičiau krūvą kartų, tik kad pagrindimo jam taip ir nesukurpi, tačiau atkakliai juo remiesi įrodinėdamas kitus savo teiginius. Neįmanoma įrodyti, kad dievas sukelia griaustinį prieš tai neįrodžius, kad dievas apskritai yra. 
> 
> Aš nesuteikiau teisės seimui priiminėti įstatymus, ypač tokius, kurie reikalauja naudoti jėgą prieš mane prieš mano valią man jėgos prieš nieką nenaudojant, todėl vien dėl šio fakto tavo teiginys, kad mes visi seimui tokią teisę suteikėm, prieštarauja faktams, t.y. yra tik tavo fantazija.
> 
> > 4. Tu gi neigi visuotinę sutartį, tai kaip ABI šalys gali susitarti, jei mes kalbame visos tautos vardu? Kiek individų, tiek šalių.
> 
> Tai aš ir sakau, kad absurdiška kalbėti tautos vardu, nes tauta kalbėti negali apskritai, gali kalbėti tik konkretūs individai, o tu vis tą patį per tą patį.
>  
> > 5. Žinai, man ši diskusija, tai kaip kad katinas su slieku diskutuoja apie tai, ką reiškia skraidyti. Prašau patvirtinti man, kad tu bent jau IŠKLAUSEI Teisės Teorijos/Filosofijos kursą kokiame nors univere (ok, tiks ir Kolegija). Priešingu atveju teks ir man sausainiukus tau pradėti siuntinėti. Jei sugebi, parašyk prašau "taip" arba "ne", be jokių išvedžiojimų ir atmazkių. Bet užbėgdamas atmazkėms už akių, aš parašysiu tau savo mintis - man atrodo, kad neklausei. Ir man atrodo, kad tu neatsakysi į klausimą paprastai, o vietoj to imsi ieškot šiknoj sliekų stiliumi "priekočia", "neprivalauble", "tainiekoneįrodo" ir pan.
> 
> Išklausiau.
> 
> Nepaisant to, trolini tu - uždavinėji su diskusija nesusijusius klausimus užuot užsiėmęs argumentų kritika.
> 
> --
> Doc