Tema: Re: Ar galima deleguoti teise, kurios neturi?
Autorius: Doc
Data: 2009-03-06 16:50:47
> Na, pradedam nuo to, kad teises yra bendra sutartimi priimti sprendimai

Jei jau apeliuoji į bendrą (visuomeninę) sutartį, perskaityk |===> linką ir jei turi noro pakritikuok. Visuomeninė sutartis apskritai nėra jokia sutartis.

> Arba b, vienashalishkai nutraukt sutarti, t.y. noret naudotis sociumo privalumais - vaikschiot shaligatviais, kuriais kiti zhmones klojo, gatvem, kurias kiti zhmones esfaltavo, jaustis dalinai saugus, kai tavo sauguma uzhtikrina ish kitu zhmoniu pinigu ishlaikoma vietine teisetvarka, deja taip tau nepavyks, turesi atsakyt pagal esamas taisykles...

Jau daug kartų rašiau, kad atsisakius vaikščioti šaligatviais (nekišant nosies iš savo sklypo), nedingsta pareiga už juos mokėti, kaip kad tu bandai išvedžioti.

> tavo pinigu be tavo zhinios atimt negali niekas, bet ju imimas uzh paslaugas yra norma. Juos ima bankai, juos ima prekybos centrai, juos ima valstybe, juos ima privachios tarnybos

Jau kelis kartus rašiau koks skirtumas yra tarp duoklės reketininkui ir mokesčio už paslaugas. Tu kaip suprantu skirtumo nematai.

> Pazheidi visu zhmoniu teises, nes visi bendru sutarimu tuos mokeschius moka.

Kaip gali teigti, kad _visi_ bendru susitarimu mokesčius moka, jeigu yra bent vienas, iš kurio mokesčius atima prieš jo valią? Nėra jokios bendros sutarties ir nereikia apie ją fantazuoti. Jei aš su savo kaimynu susitarsime pirktis sveikatos draudimą (internetą, pensijų draudimą, kabelinę, etc.) ir už tai mokėti abonentinį, tai bus mūsų susitarimas. Jei tu nenori šių paslaugų pirkti - nepirk, nepirkdamas jokių mūsų teisių nepažeisi, nes jokios sutarties nebūsi sudaręs.

--
Doc