Tema: Re: Ar galima deleguoti teise, kurios neturi?
Autorius: Doc
Data: 2009-03-07 13:04:44
"Toxis@ze_yvil_place" <tox@work.ble> wrote in message news:goqvub$5ev$1@trimpas.omnitel.net...
> Ash suprantu doc/vynies anarchistines pazhiuras ir jo diskutavimo buda: viskas negerai, reikia sugriaut, o ka ish to padaryt nezhinom, kas negerai irgi nezhinom, nes tiesiai atsakyt i tiesius klausimus negalim, bet viskas negerai. Bet valdzhia, vadovas, veldys yra butinas bet kokiam sociumui, jau nuo pat pirmykshchiu bendruomeniu zhmones jungdavosi i grupes, kad lengviau ishgyvent, dalindavosi darbais ir ju vaisais. O bet kokiai grupei budavo privalomas lyderis - grupe negali gyvuot be lyderio, nes ji nebebus grupe, jis bus palaidu zhmoniu gauja. Privalo but lyderis, kuris surinkes informacija ish zhmoniu darytu sprendimus. 

Pagalvok gerai kuo skiriasi lyderis nuo diktatoriaus (nesvarbu ar isrinkto demokratiniu budu, ar paveldejusiu valdzia). Beje jei jau rasai, kad as teigiu, jog reikia _viska_ sugriaut, tai bent jau pacituok mane.

> Anarchija bet kuriuo atveju gali but tik tarpine stotele tarp santvarku, anarchija yra tas, kas sugriauna viena santvarka ir joje (anarchijoje) gimsta nauja santvarka. Anarchistai dazhniausiai tera santvarku pasikeitimu angazhuotu zhmoniu irankiai - jie - ta pati buka liaudis, avys, tik itikinti ar isitikine, kad jie yra uzh kitus pranashesni, nes mato esamos santvarkos idas. Deja toliau sugriovimo jie nieko nemato ir negalvoja, kas bus sugriovus dabartine santvarka. Pasizhiurim i prancuzu revoliucija. Kas gime ish jos? Kas joje dalyvavo ir kas buvo jos varomoji jega.. ir kas ishkilo po jos?

Prancuzijos revoliucija organizavo anarchistai? Nu nu...

--
Doc