Tema: Skaitytojų pabaiga. Viso gero, vasara
Autorius: ups! - korna
Data: 2012-08-13 18:14:28

"bigusas", "čikomblis" - man visai negirdėti žodžiai. Ar čia lietuvių
virtuvė? O jiežinka tai mano močiutė taip darydavo: kai virdavo vištą
su svogūnu, petražolės šaknele morka ir prieskoniais, tai nupildavo
šiek tiek bulijono į kitą puodą. Ten sudėdavo grėžinėliais
supjaustytas morkas, panašiai tiek bulvių, kelias geras galvas
supjaustutų svogūnų, ir keletą obuolių be odelės ir sėklidžių ant
galo. Kai viskas gerai suverda, tada skystį nupila į puoduką, viską
sutrina su bulvių kočėlu, įdeda šiek tiek sviesto arba grietinėlės,
išsuka.. jei per tiršta, įpila to nupilto skysčio, jei ne , skystį
supila į vištos bulijoną. Druskos pagal skonį. Ši jiežinka labai
tinka  prie virtos  vištienos ir jokių kitų daržovių nebereikia.
Švelnus ir sveikas  maistas vaikams ir snukams.  Manau, kad šis receptas
iš Olandijos atkeliavo į Lenkiją, o iš ten per Suvalkiją paplito po
Lietuvą. 

-- 
Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/lmenas/?st_id=20093