Tema: Skaitytojų pabaiga. Viso gero, vasara
Autorius: ups!
Data: 2012-08-10 18:35:17

gerai kad neišpyliau vakarykščio grybų bulijono. Šiandien pakeliui į
Maišiagalos degalinę užsukau į girią ir per dvigubai trumpesnį laiką
prigrybavau dvigubai daugiau voveruškų ir šiek tiek umedžių. Apvalau
jas jau miške, kad nereiktų nereikalingo balasto temtis, tad parvykus tik
nuploviau ir subėrau į tą patį podą kur vakarykščiai virė. Paskui
dalį išgraibiau į keptuvę, o kokį penktadalį grybų palikau puode.
Tada sudėjau iš ryto atmirkytas perlines kruopas, svogūną, supjaustytas
morkytes, sulaužytas bulvytes (sulaužytos kažkodėl skaniau nei
pjaustytos. O laužoma taip - įsmeigiam peilį ir ataužiam) dar kelias
bulvytes įmečiau "cielas". Jos bus prie keptų grybų, o jų nuoviras
praturtins grybienę. Baigiant virti įdėjau keletą kvapniųjų ir
karčiųjų  pipirų, porą lauro lapelių, o visai pabaigoj kelis
šaukštus  Dvaro grietinės ir smulkiai po to smulkiai supjaustytų
petražolių lapelių su krapais. Karališka gavosi sriuba. Tinka ir
žydams su musulmonais ir krikščionims su žolėdžiais krišnaistais.
Tris dienas grybų sriubą valgysiu, per barzdą varvės, Ivsė pavydės:)



-- 
Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/lmenas/?st_id=20093