Tema: Re: Hamburgeris
Autorius: ccc
Data: 2010-12-16 20:59:07

"Dex"  wrote in message news:ieci50$q8b$1@trimpas.omnitel.net...

kapitalistų vergvaldžių propaganda. (nieko asmeniško prieš tamsta).
Jau pasenęs požiūris, ačiū dievui, tyrimai vykdomi visu smagumu.
Iš wikipedia:

"Teisingai suderintos vegetariškos dietos gali visiškai patenkinti
žmogaus organizmo maistinius poreikius visose gyvenimo stadijose; rimti
ilgamečiai medicininiai tyrimai parodė, kad vegetarizmas gali pratęsti
gyvenimo trukmę, pagerinti sveikatą ir žymiai sumažinti vėžio, širdies
ir kraujagyslių ligų riziką.[2][3]"
>

Visu pirma, vegeterai dazniausiai neturi zalingu iprociu. Negeria, neruko ir 
pan.  Antra per daug riebalu, bei cholesterolio nera sveika.

Ir keli mano pastebėjimai:
1. Augaliniai riebalai - nėra žemesnės biologinės vertės
>

100g. baltuju virtu pupeliu turi: 139 KCAL, 25g angliavandeniu, 9.7g 
baltymu, 0.4g riebalu.
100g  viestienos keptos orkaiteje, be odeles: 205 KCAL, 0 angliavandeniu, 
27g baltymu, 9.7g riebalu.

2. Rūgštingumą didina mėsa, o ne vaisiai, skaityk dar kartą. Nepainioti:
rūgštus vaisius != rūgštingumo didinimas
>

Tai sergant opalige, rekomenduotum uzvalgyti citrusiniu vaisiu ? O gal 
vistik liesos mesos ar zuvies ? :)

3. D4l cholesterolio kažką ryškiai irgi ne taip parašei
>

Specialiai tau suradau:
Cholesterolio svarba

Cholesterolio poveikis organizmui. Cholesterolis dažnai yra įvardijamas 
sveikatos „baubu”, tačiau iš tiesų jis svarbus norint palaikyti normalią 
organizmo funkciją. Jo svarba organizmui yra kaip vandens, baltymų ir 
angliavandenių.
Jis dalyvauja visų ląstelių „statyboje” ( naudojamas ląstelių membranų 
sintezėje );
Vitamino D sintezėje, kuris veikia kalcio bei fosforo druskų apykaitą 
organizme ir kaulėjimo procesus;
Tulžies rūgščių sintezėje, kurios svarbios riebalų „smulkinimo“ procesuose: 
sumažinamas riebalų lašo paviršiaus plotas – tokius „susmulkintus“ riebalus 
geriau veikia virškinimo fermentai (lipazės);
Cholesterolis yra šių hormonų sintezės pirmtakas: progesterono, androgenų, 
estrogenų, gliukokortikoidų, mineralkortikoidų;
Ypač svarbus galvos smegenų bei nervų sistemos ląstelėms ( įeina į neuronų 
dangalo, mielino, sudėtį );

Kaip matome cholesterolio svarba organizmui neginčijama, tačiau jo didėjimas 
žmogaus organizme yra glaudžiai susijęs su sočiųjų ( gyvūninės kilmės ) 
riebalų vartojimo pertekliumi. Taigi, problema yra ne pats cholesterolis, 
bet tai, koks jo kiekis gaunamas su maistu, bei kokiame pavidale jis 
cirkuliuoja kraujyje.

4. Kūno temperatūrą padeda palaikyti ne gyvuliniai riebalai, deja, o
riebalai tiesiog.
>

Gerai jau, sekmes kertant pupeles.

5. Nepatikėsi, bet įvairesnį maistą valgo vegetarai :) Nebent tu
įvairovę laikai 5 skirtingas mėsos rūšis? :))
Dex
>

Kodel butinai zmogus valgantis mesa, turi maitintis tik mesa ? Pvz vaisiai 
yra greitas angliavandeniu saltinis. Kam kazko atsisakyti ? Kartu su 
mesa/zuvim, as valgau ryzius ar grikius su darzovemis.. Mesa dazniau virta 
nei kepta.. Taukai per barzda nevarva. To, kas vadinama desra beveik 
nevalgau, nes mesos ten nerasta.