Tema: Re: Hamburgeris
Autorius: Vasaris
Data: 2010-12-15 00:18:48
"trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message news:ie3c74$ll5$1@trimpas.omnitel.net...
> Geriausia kur supezejo balsas uz kadro kad kai kuriems gyvunas pasiseke 
> maziau nei kitiems... cia gi toks issipisinejimas vistik gerai 
> pagalvojus, mes zmones neishprendziame savu problemu tokiu kaip badas, 
> karas, maras taciau laiko uztenka susukti filmuka apie normalu 
> kasdienini dalyka ir is to daryti didele tragedija.

trickyvic - badas - tiesioginė žmogaus veiklos pasėkmė, kada ekosistema regione arba globaliai negali išlaikyti burbulais išaugusio gyventojų skaičiaus. Gamtoje, geroje ekosistemoje, gyvūnai įprastai NEBADAUJA. Taip, jie neprivalgo, taip būna, ir tai, beje, prisideda prie sveikatos ir geros peristaltikos. Gamtoje badas sprendžiamas migracijomis, tiek lokalinėmis, tiek regioninėmis, tiek globalinėmis, prisitaikymais prie gamtos ciklo (žiemos miegas, riebalų kaupimas, vados vedimas geriausiu metų laiku).

Žmogaus paskutinius kelis dešimtis tūkstančių metų eksploatuojama totalinės žemdirbystės kultūra yra tiesioginė ir neginčijama kai kurių individų, grupių bado ir mirties priežastis. Paprasčiausiai statistinis, sotus, vakarų civilizacijos gyventojas dėl savo perteklinio gyvenimo, nebesuge sujungti kaip vaikiškame piešinėlyje A su B su C, priežastinių-pasėkminių ryšių.

> Vegetarai nepamirskit kad jus esdami zoles visokias atemat is gyvunu 
> maista ir taip prisidedat prie gyvunu kankinimo kaip ir meseedziai.

Šitas komentaras rodo pačio neišprusimą. Gamtoje niekas iš nieko neatima. Gamtoje maitinamasi, o ekosistema palaiko itin gerą homeostazę nuo mikrobų iki alfa-grobuonių visose mitybinėse stratose ir grandyse. Kadangi to nedėsto nei pradinėje, nei vidurinėje, nei bendriniuose universitetų kursuose, pačiam gali būti sunku suvokti. Vietoje tokio švaistymosi - geriau pastudijuokite savarankiškai, gali patikti!