Tema: Re: Hamburgeris
Autorius: Vasaris
Data: 2010-12-15 20:11:13
"RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:ie9tc8$gj0$1@trimpas.omnitel.net...
> Tai moralizuoji, bet naudoji tos pačios intensyvios žemdirbystės produktus? Ar neintensyvios? O gal pats gaudai žuvį, vištas, kiaules ir jaučius medžioji, miške šakneles ir laukinių augalų grūdelius rankioji?

Taip, žvejoju. Taip, laikau bites. Taip, renku grybus ir uogas. Kiaulių ir jaučių nelaikau, bet akivaizdžiai daviau suprasti, kad pirmų nevalgau, o be antrų galiu išsiversti. Jei atsidurčiau miške, šakneles rinkčiau ir grūdelius taip pat, turiu atitinkamų kategorijų skauto kvalifikacijas, buvau miške vaikystėj pasiklydęs, nenumiriau, mitau ką radau valgomo. Manęs nepagasdinsi laukinės gamtos skurdumu mūsų lygio grobuonims, bent jau mūsų platumose. Apie sausas ir apie ledines dykumas nekomentuosiu - ne mano kvalifikacija.

> Net jeigu antras ar trečias variantas, įsivaizduok jei dėl tos neintensyvios žemdirbystės būdu pagaminto  ar miške susirandamo maisto su tavimi pradėtų konkuruoti visi 7 mlrd. planetos gyventojų. Tau daug liktų?

Ai ai. Kurioje sistmoje gimiau ir nuo ko priklausau, pilnai suvokiu. Bet tai nereiškia, kad man reikia staiga pradėti elgtis pagal situaciją "pats muša, pats rėkia".