Tema: Re: Atomines afera - pablevyzgojam
Autorius: RaR
Data: 2010-12-10 10:31:58
Su tuo tinklų persijungimu, tai čia siaubinga neveikla net 20 m buvo. Kiek suprantu, jei būtų greičiau prisijungę, tai dar veikiant IAE būtume ne baltarusiams už dyką elektrą tieekę, arba rusams už pigiai, kurie ją po to perpardavinėjo suomiams, o patys nemažai uždirbę?

Dėl tų finansinių paskatų - tai ne taip paprasta, neatitiktų įstatymų, o ką nors panašaus priimti iš karto trukdytų pavydas dėl didelių sumų.




"Vasaris" <none@none.none> wrote in message news:idr7f4$99o$1@trimpas.omnitel.net...
> "RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:idqm0c$goe$1@trimpas.omnitel.net...
>> Jei skaičiavimai rodytų, kad AE iš tikrųjų bus pelninga - tuomet nekiltų problemų dėl investuotojo, jis galėtų finansuoti ir 100 proc. projekto vertės. Dabar gi skaičiavimai to nerodo, arba rodo, kad yra didelė rizika, todėl investuotojas nori, kad ją prisiimtų valstybė, pvz. įsipareigodama kažkurį laiką už kažkurią kainą supirkti elektrą ar prisiimdama atsakomybę dėl kokių nors paskolų statybai. 
> 
> Esmė tame, kad IPS/UPS sistemoje Lietuvos bet kuri AE, arba bet kuri kita elektrinė apskritai, NEGALI būti pelninga prie jokių aplinkybių. Nes Rusija bet kada gali dempinginėmis kainomis naudotis kaip ginklu - net pagal tą patį straipsnį, pas juos rezervas toks ~150%.
> 
> Bet vos tik Lietuva atsijungia nuo IPS/UPS, AE iškart tampa konkurencinga. Žiūrim kad ir: http://www.energy.eu/#Industrial, 2 grafą:
> 
> Lithuania  € 0.069  
> 
> Vidurkis visos EU -  € 0,09493 - dar 28% rezervas iki vidurkio, nekalbant apie labiau išsivysčiusias rinkas. Pool'e pardavinėji energiją kaip tinkamas. Mūsų AE likutinį galingumą bendrame pool'e parduosime be problemų.
> 
>> Valdžia dažniausiai linkusi pradėti didelius projektus, nes esamai valdžiai dideli projektai yra naudingi ne tik dėl korupcijos galimybių (standartinė lietuvio baimė), bet ir dėl statybos metu pagyvėjusios ekonomikos. Tuo tarpu jeigu projektas galiausiai bus nuostolingas, visus nuostolius turės padengti gyventojai, greičiausiai vadovaujant jau kitiems asmenims.
> 
> Labai paprasta - projektavimo išlaidose numatykime:
> 
> Tarkime 500 mln Lt. - visiems vyriausybėje, Seime ir projekto vadovams, jei AE pastatoma per 7 metus ir prisijungiame prie UCTE. Atsirastų stimulas dvi kadencijas dirbti, o ne pliurpt.
> Jei korupcijos atvejis nacionalinės reikšmės objekte išaiškinamas, 100 mln. visiems dalyvavusiems operatyvininkams tiesiai į rankas, o tiems, kurie sugauti - 20 metų be amnestijos.
> 
> Palyginus su keliais milijardais investicijų, lašas jūroje.