Tema: Re: Absurdiskom PSD imokom uz NIEKA - NE
Autorius: T:\)
Data: 2010-04-06 11:25:39
ane :) Tai tu tik taip galvoji :)
Problemu gali kilti tik su uzsienin isvykusiais (bet ir tie jei turi uzsienyje legalu darba, tai vistiek nemokes psd, nes pasiims pazymas). O su vietiniais - tai is darbo birzos gali buti isregistruotas privertinai jei netavyksta i individualios uzimto veiklos plano uzimtumus (o jie sudromi tik per 3 arba 6 menesius) arba atsisako isdarbinti. Abu sie punktai legvai sprendizmai formaliai apslankius tuose susirinkimuose arba nuejus pagal skelbima darbintis, pasiimti parasa, kad neatitiko darbdavio reikalavimu. Yra ir gudresnis sprendimas (kuri matua bent jau taip greitai perzvelgus taisykles) - pagal tvarka isisregistruoti is darbo birzos galima pacio prasymu, kas neriboja pakartotinos registracijos. Todel reikia menesio pradzioje issiregistruoti, o kita menesi prisiregistruoti, kai jau jauti, kad galibuti priverstinai "ismestas" is darbo birzos (tada pakartotinai galesi registruotis tik po 6 men). Tai, kad tampymosi gal daugiau, bet pasirasanciu tikriai bus dauguma (juk nemoki apie 800 lt, plius gauni pilna sveikatos darudima t.y. nereikes moketi privaciai, dvigubas sutaupymas). O tie kurie yra visiskai degradave, tai jiems px viena skola daugiau ar maziau. Gales valstybe moketi antstoliams, ir paskui bandyti issiieskoti. Tik tokiu atveju reiktu pakeisti kai kuriuos istatymus, kad valstybe galetu issieskoti skolas is pasalpu mokamu artimiesiems mirus gyventojui, nes tai gali buti vieninteles jo pajamos, nors ir gautos jau bunant anapilyje :)

T:)

"Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:hpeona$dhu$1@trimpas.omnitel.net...
> "T:)" <durniu@laivas.lt> wrote in message news:hpeo65$clh$1@trimpas.omnitel.net...
>> na ir tu manai, kad psd istatymas ims ir ispres sia problema. Na gal ir taip, tik labai jau juokingu ir brangiu budu :)
>> Tu ka manai, kad tas kuris dirba pa skoki ukininka laukuose uz pietus ir puslitri, arba bet kuris kitas uzdarbiaujantis (be verslo liudijimo ar kitu registraciju) nuejes ir uzsiregistraves i darbo birza nustos dirbti nelegaliai? :)))
> 
> tai jo nelaikys uzregistruoto, jei jis neis isidarbinti i darbo birzos siulomus darbus.
> 
>