Tema: Re: Absurdiskom PSD imokom uz NIEKA - NE
Autorius: T:\)
Data: 2010-04-01 16:44:57
jau as taip ir isivaizduoju kaip grazins :)
moketa tai buvo gydimo istaigai. Tai ka varai i gydimo istaiga ji garantuotai praso mokejima patvirtinanti kvita - kiek ji turi issaugoje? Garantijos juk gydytojas nesuteikia, tai gal kas ir pasieme, kad namuose ismesti. :) Na gerai, tarkime yra tas mokejimo dokumentas, ar pati istaiga atsiknisa, kad Petras sumokejo 120 lt uz apziura. (isivaizduoju kiek laiko sugais ir adminitratore ieskodama tu duomenu).  Tada kas grazina tas imoka? Gydimo istaiga ar valstybe? Kadangi moketa gydimo istaigai tai greiciausiai ji grazina, o tada gydimo istaigai sumoka liginiu kasos. Vel gydimo istaigai reikes pildyti sprvkes, kad petrui grazinom 120 lt, atiduokite atgal mums pinigus. Ai, ir dar tiesa, pries einant atsiimti pinigus butinai reikes spravkes, kad susimokejai tuo 12*72lt :)
Vienas pliusas gaunasi, visiem veiklos iki kitu metu kas vaiksto is veinos kontoros i kita, kas spravkes raso, kas kontroliuoja sumokejimus ir grazinimus :) 

T:)


"Cube" <kryziuotis@gmail.com> wrote in message news:hp25td$ovm$1@trimpas.omnitel.net...
> T:) wrote:
>> 3. Jei tinkamas prievoles ivykdymas yra psd sumokejimas deklaruojant pajamas t,y. iki geguzes 1 d. Kas grazins, jei as mokejau us "is savo kisenes". 
> 
> Dabar per kazkokia televizijos laida girdejau, kad jau Simonyte kalba, 
> kad tiems is savo kisenes susimokejusiems "ieskos budu grazinti". Na 
> zinoma, negi pasakys kad turit sumoketi uz nieka, bet teisiniu poziuriu 
> tai cia vel kazkokia nesamone gaunasi. Tai kokia sveikatos aspaugos 
> sistema mes tada i ateiti turim - esi apdraustas, bet moki is savo 
> kisenes, o tada finansu minsterija grazina?
>