Tema: Re: Ruginė duona su duonkepe
Autorius: amenox
Data: 2017-05-25 18:05:55
Aj nu jei malkom pečiui tada jo, to kvapo duonkepėj nu niekaip.  O šiaip kas 
liečia plutą tai jei įjungt paskrudimą max tai kartais gaunasi tokia pluta 
kad ohoho. :) O su gatavais mišiniais tai jo, neblogai bet norisi dar geriau 
padaryt. Šiaip duonkepėj be duonos ir bulkų kepimo čia kažkada kažkas grupse 
davė pyrago su varške receptą, tai va ten visiška jėga, iki šiol kepamas 
šventėms.

"Linas Petkevičius"  wrote in message 
news:og6rbu$om1$1@trimpas.omnitel.net...

Butent kepalo dydis manau ir yra esminis skirtumas. Ten vien tik pluta
gaunasi vieotomis net kaip akmuo ir visi procesai labiau viduje pacio
kepinio. Kitas niuansas, kad kvape jauciasi ir malku kvapas ir ajerai -
nedidelis bet niuanas, kur man patinka. Tuo tarpu is namines duonkepes, ypac
is gatavu misiniu man tokia visai valdisko skonio. Nesakau kad bloga - duona
ir viskas.

Receptas speju nieko ypatingo - i tai, kad ten grudai savi ar panasiai,
ziuriu skeptiskai. Manau esme kaip ir minejau - kepalo dydyje ir gal dar
karsto oro srautu cirkuliacijoj.

"amenox"  wrote in message news:og6qau$nrk$1@trimpas.omnitel.net...

Tai kad imho tas procesas vadinasi elementarus kepimas. Pečiui tarkim
malkom, orkaitėj dujom ar elektra, duonkepėj elementarus elektrinis
kaitinimo elementas aplink kibirą. Spėju jei paimt iš tos bobutės kepimui
jau paruoštą tešlą ir sukrėst į duonkepę tik kepimui gautus panašiai. Dėl
temperatūros tik nžn, duonkepėj pastovi kažkokia, pečiui ar orkaitėj galima
reguliuot. Ar skoniui turi įtakos minkymas rankom o ne mechaniškai nžn,
įtariu nelabai. Va jei kada netyčia sužinosi tos bobutės receptą informuok,
pabandysiu namie. Dėl kepalo dydžio tai duonkepėj galima iki max kažkur 1.2
kg pavaryt, nors tiek niekada nemėginau, bet chebra internetuos sako kad
gaunas.