Aj nu jei malkom pečiui tada jo, to kvapo duonkepėj nu niekaip. O šiaip kas liečia plutą tai jei įjungt paskrudimą max tai kartais gaunasi tokia pluta kad ohoho. :) O su gatavais mišiniais tai jo, neblogai bet norisi dar geriau padaryt. Šiaip duonkepėj be duonos ir bulkų kepimo čia kažkada kažkas grupse davė pyrago su varške receptą, tai va ten visiška jėga, iki šiol kepamas šventėms. "Linas Petkevičius" wrote in message news:og6rbu$om1$1@trimpas.omnitel.net... Butent kepalo dydis manau ir yra esminis skirtumas. Ten vien tik pluta gaunasi vieotomis net kaip akmuo ir visi procesai labiau viduje pacio kepinio. Kitas niuansas, kad kvape jauciasi ir malku kvapas ir ajerai - nedidelis bet niuanas, kur man patinka. Tuo tarpu is namines duonkepes, ypac is gatavu misiniu man tokia visai valdisko skonio. Nesakau kad bloga - duona ir viskas. Receptas speju nieko ypatingo - i tai, kad ten grudai savi ar panasiai, ziuriu skeptiskai. Manau esme kaip ir minejau - kepalo dydyje ir gal dar karsto oro srautu cirkuliacijoj. "amenox" wrote in message news:og6qau$nrk$1@trimpas.omnitel.net... Tai kad imho tas procesas vadinasi elementarus kepimas. Pečiui tarkim malkom, orkaitėj dujom ar elektra, duonkepėj elementarus elektrinis kaitinimo elementas aplink kibirą. Spėju jei paimt iš tos bobutės kepimui jau paruoštą tešlą ir sukrėst į duonkepę tik kepimui gautus panašiai. Dėl temperatūros tik nžn, duonkepėj pastovi kažkokia, pečiui ar orkaitėj galima reguliuot. Ar skoniui turi įtakos minkymas rankom o ne mechaniškai nžn, įtariu nelabai. Va jei kada netyčia sužinosi tos bobutės receptą informuok, pabandysiu namie. Dėl kepalo dydžio tai duonkepėj galima iki max kažkur 1.2 kg pavaryt, nors tiek niekada nemėginau, bet chebra internetuos sako kad gaunas.