Tema: Re: Ruginė duona su duonkepe
Autorius: 中国百强
Data: 2017-05-25 17:27:24
skaitik žemin išnaujo.
diskusyje prasidėjo nuo ruginės duonos davsingumo iš kvietinių miltų ;)


"Tomoshokas"  wrote in message news:og6pac$mut$1@trimpas.omnitel.net...

Kiek pamenu tai diskusija  prasidėjo tuo, kad namuose kepti nedvasinga
(nelygis, neapsimoka, laiko švaistymas ir t.t.) - ar ač klystu?

On 05/25/2017 02:51 PM, 中国百强 wrote:
> tai če pac apie juodą ir davsingą. o mes apie skanią ;)
>
>
> "Tomoshokas"  wrote in message news:og6h99$f5p$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Nesolidžiai Tamsta Prelegente diskutuojate, kad jau pasirodo nebežinote,
> o tiksliau Jūsų bž - žino (gal paklaustumėte nes atsutmas nėra jau toks
> didelis)
>
> Tai grįžtam prie pradinio klausymo, kuriose šalyse galima rasti skanios
> ir davsingai iškeptos ruginės duonos?
>
> On 05/25/2017 11:39 AM, 中国百强 wrote:
>> bž, neieškojom nesidomėjom.
>> pasiūla kabakuose ir krautuvių kepiklėlėse tenkino ;)
>>
>>
>> "Tomoshokas"  wrote in message news:og666e$4jb$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> Tai ir pas vokiečius i pas lenkus visokių ten yra, bet tokios ant ajerų
>> lapų, dideliais kepalais (kur visai kitokie procesai vyksta), malkiniame
>> pečiuje, pas bobutę kaime - tokios yra???
>>
>> On 05/24/2017 11:47 PM, 中国百强 wrote:
>>> +kanarai. ir netgi pas suomijus yra ;)
>>>
>>>
>>> "Linas Petkevičius"  wrote in message 
>>> news:og4uo2$5e9$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> 1. Lietuva.
>>> 2. Anglija.
>>>
>>> "Tomoshokas"  wrote in message news:og4ul9$5bp$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> Gal nesunku būtų ivardinti tas šalis daugiskaitos forma?
>>>
>>> On 05/22/2017 10:20 PM, 中国百强 wrote:
>>>> tai nefik givent visokiose nesamonėse. normaliose šalyse būna ir skani 
>>>> duona ;)
>>>>
>>>>
>>>> "Tomoshokas"  wrote in message news:ofvf0m$jhe$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> O Tamsta įsitikes, kad toks pasirinkimas joddos duonos visame sviete ir
>>>> nemenkam tautiečiui kiekiui gyvenančiam kur kas toliau nuo Europos
>>>> geografinio centro yra lengiau išsikepti negu nusipirkti ;). Ir 
>>>> tiksliai
>>>> žinoti, kad jokio š..o duonoje nebus ;)
>>>>
>>>> On 05/22/2017 07:51 PM, Linas Petkevičius wrote:
>>>>> Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano 
>>>>> prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje 
>>>>> parduotuveje tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, 
>>>>> kur tokia gamina - tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant 
>>>>> komplimentu "o zinote, cia musu namine duona, patys kepame, labai 
>>>>> skani, imkite paragauti". Nu pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos 
>>>>> ar ledu, nes visai tau jos nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne 
>>>>> taip vertinu?
>>>>>
>>>>> "Lapinas"  wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>
>>>>> Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius 
>>>>> miltus
>>>>> ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, 
>>>>> naudodavo
>>>>> dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas 
>>>>> panašaus.
>>>>>
>>>>> Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile 
>>>>> kurios
>>>>> kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. Nesiginčysiu, 
>>>>> duona
>>>>> kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau 
>>>>> lašinių,
>>>>> bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau 
>>>>> perkant
>>>>> lašinius nusipirkt ir duonos prie jų.
>>>>>
>>>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message
>>>>> news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią 
>>>>>> nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas.
>>>>>> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar 
>>>>>> duoną kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau 
>>>>>> kildint, nei duonkepėj.
>>>>>>
>>>>>> "amenox"  wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>
>>>>>> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė 
>>>>>> tai
>>>>>> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir
>>>>>> pamėginau per daug nekeičiant. :)
>>>>>>
>>>>>> "bzik"  wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>
>>>>>> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda 
>>>>>> vartotojui
>>>>>> norimos konsistencijos.
>>>>>>
>>>>>> "Audrys"  wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>
>>>>>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D
>>>>>>
>>>>>> "amenox"  wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>
>>>>>> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe 
>>>>>> iškept.
>>>>>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo 
>>>>>> radau
>>>>>> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man 
>>>>>> patiko,
>>>>>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. 
>>>>>> :) Beje
>>>>>> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į 
>>>>>> duonkepę
>>>>>> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va.
>>>>>
>>