skaitik žemin išnaujo. diskusyje prasidėjo nuo ruginės duonos davsingumo iš kvietinių miltų ;) "Tomoshokas" wrote in message news:og6pac$mut$1@trimpas.omnitel.net... Kiek pamenu tai diskusija prasidėjo tuo, kad namuose kepti nedvasinga (nelygis, neapsimoka, laiko švaistymas ir t.t.) - ar ač klystu? On 05/25/2017 02:51 PM, 中国百强 wrote: > tai če pac apie juodą ir davsingą. o mes apie skanią ;) > > > "Tomoshokas" wrote in message news:og6h99$f5p$1@trimpas.omnitel.net... > > Nesolidžiai Tamsta Prelegente diskutuojate, kad jau pasirodo nebežinote, > o tiksliau Jūsų bž - žino (gal paklaustumėte nes atsutmas nėra jau toks > didelis) > > Tai grįžtam prie pradinio klausymo, kuriose šalyse galima rasti skanios > ir davsingai iškeptos ruginės duonos? > > On 05/25/2017 11:39 AM, 中国百强 wrote: >> bž, neieškojom nesidomėjom. >> pasiūla kabakuose ir krautuvių kepiklėlėse tenkino ;) >> >> >> "Tomoshokas" wrote in message news:og666e$4jb$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Tai ir pas vokiečius i pas lenkus visokių ten yra, bet tokios ant ajerų >> lapų, dideliais kepalais (kur visai kitokie procesai vyksta), malkiniame >> pečiuje, pas bobutę kaime - tokios yra??? >> >> On 05/24/2017 11:47 PM, 中国百强 wrote: >>> +kanarai. ir netgi pas suomijus yra ;) >>> >>> >>> "Linas Petkevičius" wrote in message >>> news:og4uo2$5e9$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> 1. Lietuva. >>> 2. Anglija. >>> >>> "Tomoshokas" wrote in message news:og4ul9$5bp$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> Gal nesunku būtų ivardinti tas šalis daugiskaitos forma? >>> >>> On 05/22/2017 10:20 PM, 中国百强 wrote: >>>> tai nefik givent visokiose nesamonėse. normaliose šalyse būna ir skani >>>> duona ;) >>>> >>>> >>>> "Tomoshokas" wrote in message news:ofvf0m$jhe$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> O Tamsta įsitikes, kad toks pasirinkimas joddos duonos visame sviete ir >>>> nemenkam tautiečiui kiekiui gyvenančiam kur kas toliau nuo Europos >>>> geografinio centro yra lengiau išsikepti negu nusipirkti ;). Ir >>>> tiksliai >>>> žinoti, kad jokio š..o duonoje nebus ;) >>>> >>>> On 05/22/2017 07:51 PM, Linas Petkevičius wrote: >>>>> Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano >>>>> prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje >>>>> parduotuveje tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, >>>>> kur tokia gamina - tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant >>>>> komplimentu "o zinote, cia musu namine duona, patys kepame, labai >>>>> skani, imkite paragauti". Nu pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos >>>>> ar ledu, nes visai tau jos nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne >>>>> taip vertinu? >>>>> >>>>> "Lapinas" wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> >>>>> Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius >>>>> miltus >>>>> ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, >>>>> naudodavo >>>>> dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas >>>>> panašaus. >>>>> >>>>> Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile >>>>> kurios >>>>> kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. Nesiginčysiu, >>>>> duona >>>>> kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau >>>>> lašinių, >>>>> bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau >>>>> perkant >>>>> lašinius nusipirkt ir duonos prie jų. >>>>> >>>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>>>> news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią >>>>>> nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas. >>>>>> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar >>>>>> duoną kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau >>>>>> kildint, nei duonkepėj. >>>>>> >>>>>> "amenox" wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> >>>>>> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė >>>>>> tai >>>>>> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir >>>>>> pamėginau per daug nekeičiant. :) >>>>>> >>>>>> "bzik" wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> >>>>>> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda >>>>>> vartotojui >>>>>> norimos konsistencijos. >>>>>> >>>>>> "Audrys" wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> >>>>>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D >>>>>> >>>>>> "amenox" wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> >>>>>> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe >>>>>> iškept. >>>>>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo >>>>>> radau >>>>>> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man >>>>>> patiko, >>>>>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. >>>>>> :) Beje >>>>>> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į >>>>>> duonkepę >>>>>> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va. >>>>> >>