Tema: Re: Ruginė duona su duonkepe
Autorius: Tomoshokas
Data: 2017-05-25 11:52:37
O gal galėtumete antroje šalyje nurodyti kepyklą kur dvasinga duona 
kepama, ar ten tenkinamasi tik nedvasinga atvežtine iš pimos šalies?

On 05/24/2017 11:42 PM, Linas Petkevičius wrote:
> 1. Lietuva.
> 2. Anglija.
> 
> "Tomoshokas"  wrote in message news:og4ul9$5bp$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> Gal nesunku būtų ivardinti tas šalis daugiskaitos forma?
> 
> On 05/22/2017 10:20 PM, 中国百强 wrote:
>> tai nefik givent visokiose nesamonėse. normaliose šalyse būna ir skani 
>> duona ;)
>>
>>
>> "Tomoshokas"  wrote in message news:ofvf0m$jhe$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> O Tamsta įsitikes, kad toks pasirinkimas joddos duonos visame sviete ir
>> nemenkam tautiečiui kiekiui gyvenančiam kur kas toliau nuo Europos
>> geografinio centro yra lengiau išsikepti negu nusipirkti ;). Ir tiksliai
>> žinoti, kad jokio š..o duonoje nebus ;)
>>
>> On 05/22/2017 07:51 PM, Linas Petkevičius wrote:
>>> Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano 
>>> prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje 
>>> parduotuveje tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, 
>>> kur tokia gamina - tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant 
>>> komplimentu "o zinote, cia musu namine duona, patys kepame, labai 
>>> skani, imkite paragauti". Nu pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos 
>>> ar ledu, nes visai tau jos nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne 
>>> taip vertinu?
>>>
>>> "Lapinas"  wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius 
>>> miltus
>>> ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, naudodavo
>>> dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas 
>>> panašaus.
>>>
>>> Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile kurios
>>> kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. 
>>> Nesiginčysiu, duona
>>> kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau 
>>> lašinių,
>>> bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau 
>>> perkant
>>> lašinius nusipirkt ir duonos prie jų.
>>>
>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message
>>> news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią 
>>>> šviežią nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas.
>>>> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar 
>>>> duoną kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau 
>>>> kildint, nei duonkepėj.
>>>>
>>>> "amenox"  wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai
>>>> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir
>>>> pamėginau per daug nekeičiant. :)
>>>>
>>>> "bzik"  wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui
>>>> norimos konsistencijos.
>>>>
>>>> "Audrys"  wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D
>>>>
>>>> "amenox"  wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe 
>>>> iškept.
>>>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir 
>>>> salyklo radau
>>>> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko,
>>>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. 
>>>> :) Beje
>>>> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į 
>>>> duonkepę
>>>> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va.
>>>
>