Tema: Re: Ruginė duona su duonkepe
Autorius: 中国百强
Data: 2017-05-22 23:20:54
tai nefik givent visokiose nesamonėse. normaliose šalyse būna ir skani duona 
;)


"Tomoshokas"  wrote in message news:ofvf0m$jhe$1@trimpas.omnitel.net...

O Tamsta įsitikes, kad toks pasirinkimas joddos duonos visame sviete ir
nemenkam tautiečiui kiekiui gyvenančiam kur kas toliau nuo Europos
geografinio centro yra lengiau išsikepti negu nusipirkti ;). Ir tiksliai
žinoti, kad jokio š..o duonoje nebus ;)

On 05/22/2017 07:51 PM, Linas Petkevičius wrote:
> Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano 
> prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje parduotuveje 
> tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, kur tokia gamina - 
> tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant komplimentu "o zinote, 
> cia musu namine duona, patys kepame, labai skani, imkite paragauti". Nu 
> pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos ar ledu, nes visai tau jos 
> nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne taip vertinu?
>
> "Lapinas"  wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius 
> miltus
> ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, naudodavo
> dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas panašaus.
>
> Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile kurios
> kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. Nesiginčysiu, 
> duona
> kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau 
> lašinių,
> bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau perkant
> lašinius nusipirkt ir duonos prie jų.
>
> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message
> news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net...
>> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią 
>> nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas.
>> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar duoną 
>> kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau kildint, nei 
>> duonkepėj.
>>
>> "amenox"  wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai
>> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir
>> pamėginau per daug nekeičiant. :)
>>
>> "bzik"  wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui
>> norimos konsistencijos.
>>
>> "Audrys"  wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D
>>
>> "amenox"  wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe 
>> iškept.
>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo 
>> radau
>> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko,
>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. :) 
>> Beje
>> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į 
>> duonkepę
>> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va.
>