ne, nes neturiu salygu, o ir is kaimyno kai kada nukaunu gabaleli. o bet taciau i valdiska batona ir meistru sasla negaliu net paziuret. -- t. "Linas Petkevicius" <linas@NONONOlekiam.lt> wrote in message news:og22gb$pft$1@trimpas.omnitel.net... > analogiskai hipebolizuojant - o tu gal limuzinu versiukus pats dietiniu > pienu girdai? > > "tomasz" wrote in message news:og22aa$p9g$1@trimpas.omnitel.net... > > tu gal ir saslykus su cepelinais maximoj perki? > > -- > > t. > "Lapinas" <vkh710@gmail.com> wrote in message > news:ofvbds$gca$1@trimpas.omnitel.net... >> OK, išgryninu mintį: >> pačiam kept duoną atrandi labai neįtikėtiną dalyką: ji beveik nieko >> nekainuoja. Savikainą, tegu tie gurmanai pasako. Bet jei ten nepili >> kiaušinių miltų iš Marijampolės už 20?/kg, tai realiai ji kapeikas >> kainuoja. >> Po to kiti dalykai: "be konservantų". Bile kuri duonos kepykla, nuo pačių >> mažiausių iki gigantų, jokių konservantų nenaudoja. Nes nu neapsimoka >> jiems mokėt pinigus už kažką, kas neduoda jokios naudos ir dar kainuoja. >> Linai, lygtais turėjai lariokų rajone? Jiems pigiau surinkt neparduotą >> produkciją atgal ir "perdirbt" negu pistis darant amžiną primuso adatą. >> >> Dar labiau gryninu: tie, kas susidūrę su duonos pramonę yra visiškai >> demistifikavę duoną iš kepyklų. Nieko geriau tuose panasonikuose >> neiškepsit, nebent pasieksit tą patį kokybinį lygį. >> >> Nu bet jeigu pinigų nėr arba reik kažkokio hobio, tai tada prašom, bet >> kad ten kažkas skoniniu ir maistiniu požiūriu yra geriau už kepyklą (net >> ir gigantišką) tai galim diskutuot. >> >> "Linas Petkevičius" <linas@NONONOlekiam.lt> wrote in message >> news:ofv8et$e0u$1@trimpas.omnitel.net... >>> Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano >>> prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje parduotuveje >>> tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, kur tokia >>> gamina - tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant komplimentu "o >>> zinote, cia musu namine duona, patys kepame, labai skani, imkite >>> paragauti". Nu pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos ar ledu, nes >>> visai tau jos nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne taip vertinu? >>> >>> "Lapinas" wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius >>> miltus >>> ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, naudodavo >>> dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas >>> panašaus. >>> >>> Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile kurios >>> kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. Nesiginčysiu, >>> duona >>> kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau >>> lašinių, >>> bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau >>> perkant >>> lašinius nusipirkt ir duonos prie jų. >>> >>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>> news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net... >>>> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią >>>> nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas. >>>> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar >>>> duoną kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau >>>> kildint, nei duonkepėj. >>>> >>>> "amenox" wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai >>>> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir >>>> pamėginau per daug nekeičiant. :) >>>> >>>> "bzik" wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui >>>> norimos konsistencijos. >>>> >>>> "Audrys" wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D >>>> >>>> "amenox" wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe >>>> iškept. >>>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo >>>> radau >>>> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko, >>>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. :) >>>> Beje >>>> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į >>>> duonkepę >>>> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va. >>> >