Tema: Re: Ruginė duona su duonkepe
Autorius: tomasz
Data: 2017-05-23 22:35:19
ne, nes neturiu salygu, o ir is kaimyno kai kada nukaunu gabaleli.
o bet taciau i valdiska batona ir meistru sasla negaliu net paziuret.

-- 

t.
"Linas Petkevicius" <linas@NONONOlekiam.lt> wrote in message 
news:og22gb$pft$1@trimpas.omnitel.net...
> analogiskai hipebolizuojant - o tu gal limuzinu versiukus pats dietiniu 
> pienu girdai?
>
> "tomasz"  wrote in message news:og22aa$p9g$1@trimpas.omnitel.net...
>
> tu gal ir saslykus su cepelinais maximoj perki?
>
> -- 
>
> t.
> "Lapinas" <vkh710@gmail.com> wrote in message
> news:ofvbds$gca$1@trimpas.omnitel.net...
>> OK, išgryninu mintį:
>> pačiam kept duoną atrandi labai neįtikėtiną dalyką: ji beveik nieko 
>> nekainuoja. Savikainą, tegu tie gurmanai pasako. Bet jei ten nepili 
>> kiaušinių miltų iš Marijampolės už 20?/kg, tai realiai ji kapeikas 
>> kainuoja.
>> Po to kiti dalykai: "be konservantų". Bile kuri duonos kepykla, nuo pačių 
>> mažiausių iki gigantų, jokių konservantų nenaudoja. Nes nu neapsimoka 
>> jiems mokėt pinigus už kažką, kas neduoda jokios naudos ir dar kainuoja. 
>> Linai, lygtais turėjai lariokų rajone? Jiems pigiau surinkt neparduotą 
>> produkciją atgal ir "perdirbt" negu pistis darant amžiną primuso adatą.
>>
>> Dar labiau gryninu: tie, kas susidūrę su duonos pramonę yra visiškai 
>> demistifikavę duoną iš kepyklų. Nieko geriau tuose panasonikuose 
>> neiškepsit, nebent pasieksit tą patį kokybinį lygį.
>>
>> Nu bet jeigu pinigų nėr arba reik kažkokio hobio, tai tada prašom, bet 
>> kad ten kažkas skoniniu ir maistiniu požiūriu yra geriau už kepyklą (net 
>> ir gigantišką) tai galim diskutuot.
>>
>> "Linas Petkevičius" <linas@NONONOlekiam.lt> wrote in message 
>> news:ofv8et$e0u$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano 
>>> prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje parduotuveje 
>>> tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, kur tokia 
>>> gamina - tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant komplimentu "o 
>>> zinote, cia musu namine duona, patys kepame, labai skani, imkite 
>>> paragauti". Nu pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos ar ledu, nes 
>>> visai tau jos nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne taip vertinu?
>>>
>>> "Lapinas"  wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius 
>>> miltus
>>> ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, naudodavo
>>> dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas 
>>> panašaus.
>>>
>>> Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile kurios
>>> kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. Nesiginčysiu, 
>>> duona
>>> kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau 
>>> lašinių,
>>> bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau 
>>> perkant
>>> lašinius nusipirkt ir duonos prie jų.
>>>
>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message
>>> news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią 
>>>> nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas.
>>>> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar 
>>>> duoną kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau 
>>>> kildint, nei duonkepėj.
>>>>
>>>> "amenox"  wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai
>>>> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir
>>>> pamėginau per daug nekeičiant. :)
>>>>
>>>> "bzik"  wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui
>>>> norimos konsistencijos.
>>>>
>>>> "Audrys"  wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D
>>>>
>>>> "amenox"  wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe 
>>>> iškept.
>>>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo 
>>>> radau
>>>> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko,
>>>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. :) 
>>>> Beje
>>>> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į 
>>>> duonkepę
>>>> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va.
>>>
>