Gal nesunku nurodyti vietą kur toks teiginys šioje diskusijoje buvo griežtai pateiktas. Ar čia Tamstos laki vaizuotė "Savame Prekybcentyje" bebunant ir žiūrint į duonos pasiųlą staiga prabudo. On 05/25/2017 09:57 AM, Audrys wrote: > visas pasaulis nemoka iskept duonos isskyrus kelis individus serijinese > (!) duonkepese. > > "Tomoshokas" wrote in message news:og4ul9$5bp$1@trimpas.omnitel.net... > > Gal nesunku būtų ivardinti tas šalis daugiskaitos forma? > > On 05/22/2017 10:20 PM, 中国百强 wrote: >> tai nefik givent visokiose nesamonėse. normaliose šalyse būna ir skani >> duona ;) >> >> >> "Tomoshokas" wrote in message news:ofvf0m$jhe$1@trimpas.omnitel.net... >> >> O Tamsta įsitikes, kad toks pasirinkimas joddos duonos visame sviete ir >> nemenkam tautiečiui kiekiui gyvenančiam kur kas toliau nuo Europos >> geografinio centro yra lengiau išsikepti negu nusipirkti ;). Ir tiksliai >> žinoti, kad jokio š..o duonoje nebus ;) >> >> On 05/22/2017 07:51 PM, Linas Petkevičius wrote: >>> Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano >>> prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje >>> parduotuveje tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, >>> kur tokia gamina - tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant >>> komplimentu "o zinote, cia musu namine duona, patys kepame, labai >>> skani, imkite paragauti". Nu pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos >>> ar ledu, nes visai tau jos nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne >>> taip vertinu? >>> >>> "Lapinas" wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius >>> miltus >>> ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, naudodavo >>> dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas >>> panašaus. >>> >>> Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile kurios >>> kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. >>> Nesiginčysiu, duona >>> kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau >>> lašinių, >>> bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau >>> perkant >>> lašinius nusipirkt ir duonos prie jų. >>> >>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>> news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net... >>>> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią >>>> šviežią nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas. >>>> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar >>>> duoną kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau >>>> kildint, nei duonkepėj. >>>> >>>> "amenox" wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai >>>> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir >>>> pamėginau per daug nekeičiant. :) >>>> >>>> "bzik" wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui >>>> norimos konsistencijos. >>>> >>>> "Audrys" wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D >>>> >>>> "amenox" wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe >>>> iškept. >>>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir >>>> salyklo radau >>>> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko, >>>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. >>>> :) Beje >>>> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į >>>> duonkepę >>>> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va. >>> >