tai če pac apie juodą ir davsingą. o mes apie skanią ;) "Tomoshokas" wrote in message news:og6h99$f5p$1@trimpas.omnitel.net... Nesolidžiai Tamsta Prelegente diskutuojate, kad jau pasirodo nebežinote, o tiksliau Jūsų bž - žino (gal paklaustumėte nes atsutmas nėra jau toks didelis) Tai grįžtam prie pradinio klausymo, kuriose šalyse galima rasti skanios ir davsingai iškeptos ruginės duonos? On 05/25/2017 11:39 AM, 中国百强 wrote: > bž, neieškojom nesidomėjom. > pasiūla kabakuose ir krautuvių kepiklėlėse tenkino ;) > > > "Tomoshokas" wrote in message news:og666e$4jb$1@trimpas.omnitel.net... > > Tai ir pas vokiečius i pas lenkus visokių ten yra, bet tokios ant ajerų > lapų, dideliais kepalais (kur visai kitokie procesai vyksta), malkiniame > pečiuje, pas bobutę kaime - tokios yra??? > > On 05/24/2017 11:47 PM, 中国百强 wrote: >> +kanarai. ir netgi pas suomijus yra ;) >> >> >> "Linas Petkevičius" wrote in message >> news:og4uo2$5e9$1@trimpas.omnitel.net... >> >> 1. Lietuva. >> 2. Anglija. >> >> "Tomoshokas" wrote in message news:og4ul9$5bp$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Gal nesunku būtų ivardinti tas šalis daugiskaitos forma? >> >> On 05/22/2017 10:20 PM, 中国百强 wrote: >>> tai nefik givent visokiose nesamonėse. normaliose šalyse būna ir skani >>> duona ;) >>> >>> >>> "Tomoshokas" wrote in message news:ofvf0m$jhe$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> O Tamsta įsitikes, kad toks pasirinkimas joddos duonos visame sviete ir >>> nemenkam tautiečiui kiekiui gyvenančiam kur kas toliau nuo Europos >>> geografinio centro yra lengiau išsikepti negu nusipirkti ;). Ir tiksliai >>> žinoti, kad jokio š..o duonoje nebus ;) >>> >>> On 05/22/2017 07:51 PM, Linas Petkevičius wrote: >>>> Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano >>>> prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje parduotuveje >>>> tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, kur tokia >>>> gamina - tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant komplimentu >>>> "o zinote, cia musu namine duona, patys kepame, labai skani, imkite >>>> paragauti". Nu pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos ar ledu, nes >>>> visai tau jos nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne taip vertinu? >>>> >>>> "Lapinas" wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius >>>> miltus >>>> ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, naudodavo >>>> dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas >>>> panašaus. >>>> >>>> Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile >>>> kurios >>>> kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. Nesiginčysiu, >>>> duona >>>> kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau >>>> lašinių, >>>> bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau >>>> perkant >>>> lašinius nusipirkt ir duonos prie jų. >>>> >>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>>> news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią >>>>> nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas. >>>>> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar >>>>> duoną kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau >>>>> kildint, nei duonkepėj. >>>>> >>>>> "amenox" wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> >>>>> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė >>>>> tai >>>>> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir >>>>> pamėginau per daug nekeičiant. :) >>>>> >>>>> "bzik" wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> >>>>> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda >>>>> vartotojui >>>>> norimos konsistencijos. >>>>> >>>>> "Audrys" wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> >>>>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D >>>>> >>>>> "amenox" wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> >>>>> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe >>>>> iškept. >>>>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo >>>>> radau >>>>> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man >>>>> patiko, >>>>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. >>>>> :) Beje >>>>> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į >>>>> duonkepę >>>>> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va. >>>> >