Tema: Re: Ruginė duona su duonkepe
Autorius: bzik
Data: 2017-05-15 11:32:00
grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią 
nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas.
Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar duoną 
kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau kildint, nei 
duonkepėj.

"amenox"  wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net...

Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai
nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir
pamėginau per daug nekeičiant. :)

"bzik"  wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net...

beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui
norimos konsistencijos.

"Audrys"  wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net...

rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D

"amenox"  wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net...

Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe iškept.
Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo radau
IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko,
matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. :) Beje
labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į duonkepę
sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va.