Tema: Re: Ruginė duona su duonkepe
Autorius: Kesha
Data: 2017-05-15 11:49:07
Nežinau, bet kepant "senoviškai" -  orkaitėje tešlą maišom su natūraliu 
raugu, kvietinių miltų visai atsisakyta (be jų daug skaniau), o jei 
gaunasi šlapia masė, reiškia nedakepė ir problemą sprendžiant 
džiovinimu.
Geriausias rodiklis, tai atriekti peiliu, jei ašmenys smarkiai aplipę, 
reiškias nedakepus (šlapia).
Su kvietiniais gaunasi "puresnė", nei grynai ruginė, bet kadangi kepama 
sau, tai skonis svarbiau, nei išvaizda :)

> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią nelabai 
> gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas.
> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar duoną 
> kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau kildint, nei 
> duonkepėj.
>
> "amenox"  wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai
> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir
> pamėginau per daug nekeičiant. :)
>
> "bzik"  wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net...
>
> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui
> norimos konsistencijos.
>
> "Audrys"  wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net...
>
> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D
>
> "amenox"  wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe iškept.
> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo radau
> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko,
> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. :) Beje
> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į duonkepę
> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va.