Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius miltus ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, naudodavo dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas panašaus. Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile kurios kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. Nesiginčysiu, duona kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau lašinių, bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau perkant lašinius nusipirkt ir duonos prie jų. "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net... > grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią > nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas. > Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar duoną > kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau kildint, nei > duonkepėj. > > "amenox" wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net... > > Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai > nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir > pamėginau per daug nekeičiant. :) > > "bzik" wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net... > > beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui > norimos konsistencijos. > > "Audrys" wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net... > > rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D > > "amenox" wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net... > > Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe iškept. > Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo > radau > IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko, > matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. :) > Beje > labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į > duonkepę > sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va.