Tema: Re: Ruginė duona su duonkepe
Autorius: Linas Petkevičius
Data: 2017-05-25 17:57:02
Butent kepalo dydis manau ir yra esminis skirtumas. Ten vien tik pluta 
gaunasi vieotomis net kaip akmuo ir visi procesai labiau viduje pacio 
kepinio. Kitas niuansas, kad kvape jauciasi ir malku kvapas ir ajerai - 
nedidelis bet niuanas, kur man patinka. Tuo tarpu is namines duonkepes, ypac 
is gatavu misiniu man tokia visai valdisko skonio. Nesakau kad bloga - duona 
ir viskas.

Receptas speju nieko ypatingo - i tai, kad ten grudai savi ar panasiai, 
ziuriu skeptiskai. Manau esme kaip ir minejau - kepalo dydyje ir gal dar 
karsto oro srautu cirkuliacijoj.

"amenox"  wrote in message news:og6qau$nrk$1@trimpas.omnitel.net...

Tai kad imho tas procesas vadinasi elementarus kepimas. Pečiui tarkim
malkom, orkaitėj dujom ar elektra, duonkepėj elementarus elektrinis
kaitinimo elementas aplink kibirą. Spėju jei paimt iš tos bobutės kepimui
jau paruoštą tešlą ir sukrėst į duonkepę tik kepimui gautus panašiai. Dėl
temperatūros tik nžn, duonkepėj pastovi kažkokia, pečiui ar orkaitėj galima
reguliuot. Ar skoniui turi įtakos minkymas rankom o ne mechaniškai nžn,
įtariu nelabai. Va jei kada netyčia sužinosi tos bobutės receptą informuok,
pabandysiu namie. Dėl kepalo dydžio tai duonkepėj galima iki max kažkur 1.2
kg pavaryt, nors tiek niekada nemėginau, bet chebra internetuos sako kad
gaunas.