Tema: Re: Ruginė duona su duonkepe
Autorius: bzik
Data: 2017-05-23 11:36:07
realiai duonos savikaina gaunasi didesnė. Taupymo čia nėra. Daugiau procesas 
turint laiko ir noro. Kitu atveju paprasčiau pirkt.
Juodą duoną 50/50 perkam/kepam. Visokius batonus - nebent karosams kūdroj 
pašert - kita konsistencija ir skonis. Labai retais atvejais nusiperkam 
nebent sumuštinių duonos, kai reikia kokiai išvykai karštų pasikept, nes ta 
išpūsta bulka turi standartinę formą, didelis kiekis,  geriau susiploja.

"amenox"  wrote in message news:og0lbj$era$1@trimpas.omnitel.net...

Na kai kam duona namie kepama ne dėl to kad apsimoka, kartais ji kainuoja
net daugiau nei parduotuvėj. O parduotuvėj taip, šiais laikais jau visko
galima rast, daugybę duonos rūšių, jau užmarinuotus šašlus, pagamintas
salotas, sriubas pakeliuos ir t.t. Nesakau kad visa tai blogai, tiesiog
namie pagaminta būna skaniau, jei daryt tai teisingai. :) Ir taip, taip
papildomas vargas, laikas, žinau, bet kai iškratai iš duonkepės duoną, ir
paskui prapjauni dar šiltą, mmm. Net nežinau kaip tai palyginti su įprasta
supjaustyta buchanke iš parduotuvės.

"Lapinas"  wrote in message news:ofvcbm$h2r$1@trimpas.omnitel.net...

Ne argumentas, bet man tai buvo atradimas. taip, taip, taip: nusiperki
duonkepė ir atrandi, kad APSIMOKA. Nors tas apsimokėjimas tai toks
sąlyginis. Labiau grojo kepėjos savirealizacija.

"Linas Petkevičius" <linas@NONONOlekiam.lt> wrote in message
news:ofvbq7$gm9$1@trimpas.omnitel.net...
> Neduok Dieve gyvent taip, kad tai butu argumentas...
>
> "Lapinas"  wrote in message news:ofvbds$gca$1@trimpas.omnitel.net...
>
>>OK, išgryninu mintį:
>>pačiam kept duoną atrandi labai neįtikėtiną dalyką: ji beveik nieko 
>>nekainuoja. Savikainą, tegu tie gurmanai pasako. Bet jei ten nepili 
>>kiaušinių miltų iš Marijampolės už 20€/kg, tai realiai ji kapeikas 
>>kainuoja.
>