Jau kiokius 5 metus orkaitėje kepam tik ruginę (ir tik savo raugo) duoną. Konsistencija tenkina, nors kartais iškyla daugiau, kartais mažiau ;);):) On 05/16/2017 07:16 AM, bzik wrote: > o kai mažai, tai variklis vos pasuka. Ruginiai miltai lipnesni ir > sunkiau maišosi > > "amenox" wrote in message news:ofcds7$js3$1@trimpas.omnitel.net... > > Aišku, vadinas reikės išsiaiškint kiek maks. galima ruginių dėt kad su > duonkepe nesukristų labai. Beje kai kepė buvo pakilus labai gražiai, bet > gale kažko sukrito, kažkur forumuos skaičiau gali būti dėl to, kad vandens > per daug. > > "bzik" wrote in message news:ofbqfo$vc1$1@trimpas.omnitel.net... > > šlapia masė gaunasi duonkepėje, bandant kept gryną ruginę. Ir mažai kyla. > Maišant su raugu ir orkaitėj, gerai. > > "Kesha" wrote in message news:ofbq23$ust$1@trimpas.omnitel.net... > > Nežinau, bet kepant "senoviškai" - orkaitėje tešlą maišom su natūraliu > raugu, kvietinių miltų visai atsisakyta (be jų daug skaniau), o jei > gaunasi šlapia masė, reiškia nedakepė ir problemą sprendžiant > džiovinimu. > Geriausias rodiklis, tai atriekti peiliu, jei ašmenys smarkiai aplipę, > reiškias nedakepus (šlapia). > Su kvietiniais gaunasi "puresnė", nei grynai ruginė, bet kadangi kepama > sau, tai skonis svarbiau, nei išvaizda :) > >> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią >> nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas. >> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar >> duoną kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau >> kildint, nei duonkepėj. >> >> "amenox" wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai >> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir >> pamėginau per daug nekeičiant. :) >> >> "bzik" wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net... >> >> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui >> norimos konsistencijos. >> >> "Audrys" wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net... >> >> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D >> >> "amenox" wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe >> iškept. >> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo >> radau >> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko, >> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. >> :) Beje >> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į >> duonkepę >> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va. >