Tema: Re: Ruginė duona su duonkepe
Autorius: Tomoshokas
Data: 2017-05-17 21:19:52
Jau kiokius 5 metus orkaitėje kepam tik ruginę (ir tik savo raugo) duoną.

Konsistencija tenkina, nors kartais iškyla daugiau, kartais mažiau ;);):)



On 05/16/2017 07:16 AM, bzik wrote:
> o kai mažai, tai variklis vos pasuka. Ruginiai miltai lipnesni ir 
> sunkiau maišosi
> 
> "amenox"  wrote in message news:ofcds7$js3$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> Aišku, vadinas reikės išsiaiškint kiek maks. galima ruginių dėt kad su
> duonkepe nesukristų labai. Beje kai kepė buvo pakilus labai gražiai, bet
> gale kažko sukrito, kažkur forumuos skaičiau gali būti dėl to, kad vandens
> per daug.
> 
> "bzik"  wrote in message news:ofbqfo$vc1$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> šlapia masė gaunasi duonkepėje, bandant kept gryną ruginę. Ir mažai kyla.
> Maišant su raugu ir orkaitėj, gerai.
> 
> "Kesha"  wrote in message news:ofbq23$ust$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> Nežinau, bet kepant "senoviškai" -  orkaitėje tešlą maišom su natūraliu
> raugu, kvietinių miltų visai atsisakyta (be jų daug skaniau), o jei
> gaunasi šlapia masė, reiškia nedakepė ir problemą sprendžiant
> džiovinimu.
> Geriausias rodiklis, tai atriekti peiliu, jei ašmenys smarkiai aplipę,
> reiškias nedakepus (šlapia).
> Su kvietiniais gaunasi "puresnė", nei grynai ruginė, bet kadangi kepama
> sau, tai skonis svarbiau, nei išvaizda :)
> 
>> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią 
>> nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas.
>> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar 
>> duoną kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau 
>> kildint, nei duonkepėj.
>>
>> "amenox"  wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai
>> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir
>> pamėginau per daug nekeičiant. :)
>>
>> "bzik"  wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui
>> norimos konsistencijos.
>>
>> "Audrys"  wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D
>>
>> "amenox"  wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe 
>> iškept.
>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo 
>> radau
>> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko,
>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. 
>> :) Beje
>> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į 
>> duonkepę
>> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va. 
>