Tema: Re: Ruginė duona su duonkepe
Autorius: Linas Petkevičius
Data: 2017-05-25 00:42:26
1. Lietuva.
2. Anglija.

"Tomoshokas"  wrote in message news:og4ul9$5bp$1@trimpas.omnitel.net...

Gal nesunku būtų ivardinti tas šalis daugiskaitos forma?

On 05/22/2017 10:20 PM, 中国百强 wrote:
> tai nefik givent visokiose nesamonėse. normaliose šalyse būna ir skani 
> duona ;)
>
>
> "Tomoshokas"  wrote in message news:ofvf0m$jhe$1@trimpas.omnitel.net...
>
> O Tamsta įsitikes, kad toks pasirinkimas joddos duonos visame sviete ir
> nemenkam tautiečiui kiekiui gyvenančiam kur kas toliau nuo Europos
> geografinio centro yra lengiau išsikepti negu nusipirkti ;). Ir tiksliai
> žinoti, kad jokio š..o duonoje nebus ;)
>
> On 05/22/2017 07:51 PM, Linas Petkevičius wrote:
>> Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano 
>> prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje parduotuveje 
>> tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, kur tokia 
>> gamina - tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant komplimentu "o 
>> zinote, cia musu namine duona, patys kepame, labai skani, imkite 
>> paragauti". Nu pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos ar ledu, nes visai 
>> tau jos nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne taip vertinu?
>>
>> "Lapinas"  wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius 
>> miltus
>> ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, naudodavo
>> dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas 
>> panašaus.
>>
>> Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile kurios
>> kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. Nesiginčysiu, 
>> duona
>> kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau 
>> lašinių,
>> bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau 
>> perkant
>> lašinius nusipirkt ir duonos prie jų.
>>
>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message
>> news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net...
>>> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią 
>>> nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas.
>>> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar duoną 
>>> kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau kildint, nei 
>>> duonkepėj.
>>>
>>> "amenox"  wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai
>>> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir
>>> pamėginau per daug nekeičiant. :)
>>>
>>> "bzik"  wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui
>>> norimos konsistencijos.
>>>
>>> "Audrys"  wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D
>>>
>>> "amenox"  wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe 
>>> iškept.
>>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo 
>>> radau
>>> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko,
>>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. :) 
>>> Beje
>>> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į 
>>> duonkepę
>>> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va.
>>