Aš tai čia idėjų sėmiaus - http://forum.hlebopechka.net/index.php?showtopic=2908 (ru), ten praktiškų patarimų naudingų yr. "tomasz" wrote in message news:ofd0e2$2eq$1@trimpas.omnitel.net... nebutinai del vandens, gali but mieliu ar cukraus per daug, arba miltai prasti (cia gal kvieciui labiau galioja) gan nebloga knyga apie duonos kepima duonkepeje https://www.amazon.com/Electric-Bread-Innovative-Cooking-Enterprises/dp/0962983160/ref=pd_sim_14_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=0962983160&pd_rd_r=4CVCGDC74Y9CBSRM9KF1&pd_rd_w=1yF2U&pd_rd_wg=eCvrz&psc=1&refRID=4CVCGDC74Y9CBSRM9KF1 -- t. "amenox" <amenox@gmail.com> wrote in message news:ofcds7$js3$1@trimpas.omnitel.net... > Aisku, vadinas reikes issiaiskint kiek maks. galima ruginiu det kad su > duonkepe nesukristu labai. Beje kai kepe buvo pakilus labai graziai, bet > gale kazko sukrito, kazkur forumuos skaiciau gali buti del to, kad vandens > per daug. > > "bzik" wrote in message news:ofbqfo$vc1$1@trimpas.omnitel.net... > > slapia mase gaunasi duonkepeje, bandant kept gryna rugine. Ir mazai kyla. > Maisant su raugu ir orkaitej, gerai. > > "Kesha" wrote in message news:ofbq23$ust$1@trimpas.omnitel.net... > > Nezinau, bet kepant "senoviskai" - orkaiteje tesla maisom su naturaliu > raugu, kvietiniu miltu visai atsisakyta (be ju daug skaniau), o jei > gaunasi slapia mase, reiskia nedakepe ir problema sprendziant > dziovinimu. > Geriausias rodiklis, tai atriekti peiliu, jei asmenys smarkiai aplipe, > reiskias nedakepus (slapia). > Su kvietiniais gaunasi "puresne", nei grynai rugine, bet kadangi kepama > sau, tai skonis svarbiau, nei isvaizda :) > >> grynai rugine beveik nekyla. Gaunasi slapia sunki mase, kuria sviezia >> nelabai gali valgyt. Po keliu dienu, kaip pradziusta, pats tas. >> Musu tokia patirtis. Maisant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar duona >> kepam orkaitej, nes sumaisyta su raugu gali kur kas ilgiau kildint, nei >> duonkepej. >> >> "amenox" wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Santyki zadu keist, tik reikia issiaiskint kiek, bo jei vien rugine tai >> nekyla kaip reikia. Cia receptas buvo ant raugo pakuotes tai skias ir >> pameginau per daug nekeiciant. :) >> >> "bzik" wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net... >> >> beveik visa parduotuvine tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui >> norimos konsistencijos. >> >> "Audrys" wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net... >> >> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D >> >> "amenox" wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Siandien pagaliau pavyko daug maz normalia juoda duona su duonkepe >> iskept. >> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo >> radau >> IKI parduotuveje. Rezultata ir recepta prisegu. Seimynai ir man patiko, >> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputi sukrito gale. :) >> Beje >> labai recepto proceduros nesilaikiau, tiesiog tupai ingredientus i >> duonkepe >> sumeciau, na kiekiu tik prisilaikiau, tai va. >