visas pasaulis nemoka iskept duonos isskyrus kelis individus serijinese (!) duonkepese. "Tomoshokas" wrote in message news:og4ul9$5bp$1@trimpas.omnitel.net... Gal nesunku būtų ivardinti tas šalis daugiskaitos forma? On 05/22/2017 10:20 PM, 中国百强 wrote: > tai nefik givent visokiose nesamonėse. normaliose šalyse būna ir skani > duona ;) > > > "Tomoshokas" wrote in message news:ofvf0m$jhe$1@trimpas.omnitel.net... > > O Tamsta įsitikes, kad toks pasirinkimas joddos duonos visame sviete ir > nemenkam tautiečiui kiekiui gyvenančiam kur kas toliau nuo Europos > geografinio centro yra lengiau išsikepti negu nusipirkti ;). Ir tiksliai > žinoti, kad jokio š..o duonoje nebus ;) > > On 05/22/2017 07:51 PM, Linas Petkevičius wrote: >> Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano >> prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje parduotuveje >> tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, kur tokia >> gamina - tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant komplimentu "o >> zinote, cia musu namine duona, patys kepame, labai skani, imkite >> paragauti". Nu pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos ar ledu, nes visai >> tau jos nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne taip vertinu? >> >> "Lapinas" wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius >> miltus >> ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, naudodavo >> dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas >> panašaus. >> >> Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile kurios >> kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. Nesiginčysiu, >> duona >> kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau >> lašinių, >> bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau >> perkant >> lašinius nusipirkt ir duonos prie jų. >> >> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >> news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net... >>> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią >>> nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas. >>> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar duoną >>> kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau kildint, nei >>> duonkepėj. >>> >>> "amenox" wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai >>> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir >>> pamėginau per daug nekeičiant. :) >>> >>> "bzik" wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui >>> norimos konsistencijos. >>> >>> "Audrys" wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D >>> >>> "amenox" wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe >>> iškept. >>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo >>> radau >>> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko, >>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. :) >>> Beje >>> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į >>> duonkepę >>> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va. >>