analogiskai hipebolizuojant - o tu gal limuzinu versiukus pats dietiniu pienu girdai? "tomasz" wrote in message news:og22aa$p9g$1@trimpas.omnitel.net... tu gal ir saslykus su cepelinais maximoj perki? -- t. "Lapinas" <vkh710@gmail.com> wrote in message news:ofvbds$gca$1@trimpas.omnitel.net... > OK, iðgryninu mintá: > paèiam kept duonà atrandi labai neátikëtinà dalykà: ji beveik nieko > nekainuoja. Savikainà, tegu tie gurmanai pasako. Bet jei ten nepili > kiauðiniø miltø ið Marijampolës uþ 20€/kg, tai realiai ji kapeikas > kainuoja. > Po to kiti dalykai: "be konservantø". Bile kuri duonos kepykla, nuo paèiø > maþiausiø iki gigantø, jokiø konservantø nenaudoja. Nes nu neapsimoka > jiems mokët pinigus uþ kaþkà, kas neduoda jokios naudos ir dar kainuoja. > Linai, lygtais turëjai lariokø rajone? Jiems pigiau surinkt neparduotà > produkcijà atgal ir "perdirbt" negu pistis darant amþinà primuso adatà. > > Dar labiau gryninu: tie, kas susidûræ su duonos pramonæ yra visiðkai > demistifikavæ duonà ið kepyklø. Nieko geriau tuose panasonikuose > neiðkepsit, nebent pasieksit tà patá kokybiná lygá. > > Nu bet jeigu pinigø nër arba reik kaþkokio hobio, tai tada praðom, bet kad > ten kaþkas skoniniu ir maistiniu poþiûriu yra geriau uþ kepyklà (net ir > gigantiðkà) tai galim diskutuot. > > "Linas Petkevièius" <linas@NONONOlekiam.lt> wrote in message > news:ofv8et$e0u$1@trimpas.omnitel.net... >> Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano >> prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje parduotuveje >> tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, kur tokia >> gamina - tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant komplimentu "o >> zinote, cia musu namine duona, patys kepame, labai skani, imkite >> paragauti". Nu pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos ar ledu, nes visai >> tau jos nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne taip vertinu? >> >> "Lapinas" wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Pievos. Tingiu þmonos klaust, bet augindavosi raugà, pildavo ruginius >> miltus >> ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepëj. Visad iðkildavo, naudodavo >> dvigubà programà, tipo uogienë, o po to bulkos kepimas ar kaþkas >> panaðaus. >> >> Bet realiai tai paèiam duonà kept yra varguoliø uþsiëmimas - bile kurios >> kepyklos tà duonà kepa be konservantø ir profesionaliai. Nesiginèysiu, >> duona >> kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dël 2 rubliø ir tipo nusipirkau >> laðiniø, >> bet duona baigësi ir bus tik ið ryto, tai bybienë kaþkokia. Gariau >> perkant >> laðinius nusipirkt ir duonos prie jø. >> >> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >> news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net... >>> grynai ruginë beveik nekyla. Gaunasi ðlapia sunki masë, kurià ðvieþià >>> nelabai gali valgyt. Po keliø dienø, kaip pradþiûsta, pats tas. >>> Mûsø tokia patirtis. Maiðant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar duonà >>> kepam orkaitëj, nes sumaiðytà su raugu gali kur kas ilgiau kildint, nei >>> duonkepëj. >>> >>> "amenox" wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> Santyká þadu keist, tik reikia iðsiaiðkint kiek, bo jei vien ruginë tai >>> nekyla kaip reikia. Èia receptas buvo ant raugo pakuotës tai ðkias ir >>> pamëginau per daug nekeièiant. :) >>> >>> "bzik" wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> beveik visa parduotuvinë tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui >>> norimos konsistencijos. >>> >>> "Audrys" wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D >>> >>> "amenox" wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> Ðiandien pagaliau pavyko daug maþ normalià juodà duonà su duonkepe >>> iðkept. >>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo >>> radau >>> IKI parduotuvëje. Rezultatà ir receptà prisegu. Ðeimynai ir man patiko, >>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputá sukrito gale. :) >>> Beje >>> labai recepto procedûros nesilaikiau, tiesiog tûpai ingredientus á >>> duonkepæ >>> sumeèiau, na kiekiø tik prisilaikiau, tai va. >>