O Tamsta įsitikes, kad toks pasirinkimas joddos duonos visame sviete ir nemenkam tautiečiui kiekiui gyvenančiam kur kas toliau nuo Europos geografinio centro yra lengiau išsikepti negu nusipirkti ;). Ir tiksliai žinoti, kad jokio š..o duonoje nebus ;) On 05/22/2017 07:51 PM, Linas Petkevičius wrote: > Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano > prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje parduotuveje > tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, kur tokia gamina > - tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant komplimentu "o > zinote, cia musu namine duona, patys kepame, labai skani, imkite > paragauti". Nu pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos ar ledu, nes > visai tau jos nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne taip vertinu? > > "Lapinas" wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net... > > Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius > miltus > ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, naudodavo > dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas panašaus. > > Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile kurios > kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. Nesiginčysiu, > duona > kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau lašinių, > bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau perkant > lašinius nusipirkt ir duonos prie jų. > > "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message > news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net... >> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią >> nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas. >> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar >> duoną kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau >> kildint, nei duonkepėj. >> >> "amenox" wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai >> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir >> pamėginau per daug nekeičiant. :) >> >> "bzik" wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net... >> >> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui >> norimos konsistencijos. >> >> "Audrys" wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net... >> >> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D >> >> "amenox" wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe >> iškept. >> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo >> radau >> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko, >> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. >> :) Beje >> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į >> duonkepę >> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va. >