tu gal ir saslykus su cepelinais maximoj perki? -- t. "Lapinas" <vkh710@gmail.com> wrote in message news:ofvbds$gca$1@trimpas.omnitel.net... > OK, išgryninu mintį: > pačiam kept duoną atrandi labai neįtikėtiną dalyką: ji beveik nieko > nekainuoja. Savikainą, tegu tie gurmanai pasako. Bet jei ten nepili > kiaušinių miltų iš Marijampolės už 20€/kg, tai realiai ji kapeikas > kainuoja. > Po to kiti dalykai: "be konservantų". Bile kuri duonos kepykla, nuo pačių > mažiausių iki gigantų, jokių konservantų nenaudoja. Nes nu neapsimoka > jiems mokėt pinigus už kažką, kas neduoda jokios naudos ir dar kainuoja. > Linai, lygtais turėjai lariokų rajone? Jiems pigiau surinkt neparduotą > produkciją atgal ir "perdirbt" negu pistis darant amžiną primuso adatą. > > Dar labiau gryninu: tie, kas susidūrę su duonos pramonę yra visiškai > demistifikavę duoną iš kepyklų. Nieko geriau tuose panasonikuose > neiškepsit, nebent pasieksit tą patį kokybinį lygį. > > Nu bet jeigu pinigų nėr arba reik kažkokio hobio, tai tada prašom, bet kad > ten kažkas skoniniu ir maistiniu požiūriu yra geriau už kepyklą (net ir > gigantišką) tai galim diskutuot. > > "Linas Petkevičius" <linas@NONONOlekiam.lt> wrote in message > news:ofv8et$e0u$1@trimpas.omnitel.net... >> Vo vo - shita vieta as kazkaip irgi prasokau. Duonos bent jau mano >> prekybcentryje koks 20 rusiu, dar kokios 5 salia esancioje parduotuveje >> tuo uzsiimancioje. Kazkuo geriau? Turiu pora pazistamu, kur tokia >> gamina - tai uzejus I svecius visa laika blin raunasi ant komplimentu "o >> zinote, cia musu namine duona, patys kepame, labai skani, imkite >> paragauti". Nu pohuj - paimi tu tuos duonos prie picos ar ledu, nes visai >> tau jos nesinori. Duona kaip duona... Ar kazka ne taip vertinu? >> >> "Lapinas" wrote in message news:ofv84q$dom$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Pievos. Tingiu žmonos klaust, bet augindavosi raugą, pildavo ruginius >> miltus >> ir gamindavo nekilmingoj mulineks duonkepėj. Visad iškildavo, naudodavo >> dvigubą programą, tipo uogienė, o po to bulkos kepimas ar kažkas >> panašaus. >> >> Bet realiai tai pačiam duoną kept yra varguolių užsiėmimas - bile kurios >> kepyklos tą duoną kepa be konservantų ir profesionaliai. Nesiginčysiu, >> duona >> kainuoja kapeikas, bet ta pisliava dėl 2 rublių ir tipo nusipirkau >> lašinių, >> bet duona baigėsi ir bus tik iš ryto, tai bybienė kažkokia. Gariau >> perkant >> lašinius nusipirkt ir duonos prie jų. >> >> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >> news:ofbp20$tqn$1@trimpas.omnitel.net... >>> grynai ruginė beveik nekyla. Gaunasi šlapia sunki masė, kurią šviežią >>> nelabai gali valgyt. Po kelių dienų, kaip pradžiūsta, pats tas. >>> Mūsų tokia patirtis. Maišant su kvietiniais jau geriau. Nors dabar duoną >>> kepam orkaitėj, nes sumaišytą su raugu gali kur kas ilgiau kildint, nei >>> duonkepėj. >>> >>> "amenox" wrote in message news:ofbjqm$oa2$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> Santykį žadu keist, tik reikia išsiaiškint kiek, bo jei vien ruginė tai >>> nekyla kaip reikia. Čia receptas buvo ant raugo pakuotės tai škias ir >>> pamėginau per daug nekeičiant. :) >>> >>> "bzik" wrote in message news:ofbhhi$lv3$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> beveik visa parduotuvinė tokia. Vien ruginiai miltai neduoda vartotojui >>> norimos konsistencijos. >>> >>> "Audrys" wrote in message news:ofagka$vi2$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> rugine duona, kurioje puse miltu kvietiniu :D >>> >>> "amenox" wrote in message news:ofaa97$r8c$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> Šiandien pagaliau pavyko daug maž normalią juodą duoną su duonkepe >>> iškept. >>> Kepta buvo su panasoniku SD-2500, 11 programa. Sauso raugo ir salyklo >>> radau >>> IKI parduotuvėje. Rezultatą ir receptą prisegu. Šeimynai ir man patiko, >>> matyt kartosim ir eksperimentuosim toliau, nes truputį sukrito gale. :) >>> Beje >>> labai recepto procedūros nesilaikiau, tiesiog tūpai ingredientus į >>> duonkepę >>> sumečiau, na kiekių tik prisilaikiau, tai va. >>