Tema: Re: Lasiniu deginimas + maistas
Autorius: Fwd
Data: 2009-05-29 08:52:51
"Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gvmc6j$l8f$1@trimpas.omnitel.net...
> Netgi, sakyčiau, atvirkščiai - su "nekaltom" pagalbinėm priemonėm 
> svaigiai "paėmęs startą", nepradės kada kirbėti mintis, kad... o jei...
> tik pabandyti....
Siūlyčiau tamstai truputį praplėsti akiratį šioje srityje, nes kai kurie nekalti dalykai jums atrodo "nekalti" :) Jeigu vartojami sintetiniai vitaminai (aka tabletės) atrodo normaliai, o sintetiniai baltymai - ne, tai manau yra dėl žinių trūkumo. Dar kartą trumpai - visokių tų papildų yra. Vieni yra paprasti gryni baltymai, kiti turi vienokių ar kitokių priedų, o treti iš vis vos ne miltai, kurie nieko gero nedaro tik brangiai kainuoja :) Nereikėtų jų visų suplakti į vieną ir vadinti "nekaltom" priemonėm. Čia kaip riciną ir lašus nuo viduriavimo sutapatinti su 'lieknėjimo tabletėmis'.

> Priklausmybė, apie kurią kalbu, yra jau kokybinis pokytis: kai be kažko, 
> kas nėra būtina, jau nebegaliu gyventi (ar, pasakius silpniau, būti 
> patenkintas savo gyvenimu)... Juk, kaip čia kažkas žinantis pasakė, 
> tokių pagalbinių priedų užaugintiems raumenims tie papildai ir toliau 
> reikalingi, kad _išlaikyti_ esamą būseną. 
Neteisingai. Tiesa, niekur neradau to posto apie kurį kalbate, vienintelį ką radau, tai žmogus sakė, kad reikia maitinti tiek pat daug ir nesportuojant. Tai irgi nėra gryna teisybė, nes nesportuojant suvartojamas maisto kiekis gaunasi natūraliai mažesnis - organizmui nereikalinga papildoma energija.
Anyway, dėl tos priklausomybės. Nesportuojant, norint +/- išlaikyti kūno formas, jokių papildų vartoti NEREIKIA. Nėra didelio krūvio, nėra reikalo gauti papildomų baltymų -> užtenka normalaus maitinimosi, kurį gali turėti visi normaliai 8h dirbantys žmonės. Nesportuojant ir vartojant baltymus poveikis būtų netgi priešingas - gautos medžiagos turi būti kažkur padėtos, o jeigu jų nereikia niekam (raumenims), tai jos tvarkingai susandėliuojamos lašinių pavidalu.
Kitas niuansas, tai nesportuojant, rezultatai natūraliai prastėja, formos kinta. Organizmas nemato poreikio turėti tiek daug raumenų, todėl nenaudojami jie pradeda po truputį nykti. Tik pažiūrėkime į skaičius teisingai: per tris mėnesius priaugti 5kg _grynų_ raumenų, būtų laaabai geras rezultatas. Nesportavus 3 mėnesius, rezultatai (iškeliamas svoris pvz.) tampa 20-40% prastesni. Pasiekti buvusią formą prireikia 2-4 savaičių. Taigi, tikrai nėra taip, kad (ne)vartojant papildus po mėnesio/kito tu jau supermenas, o po mėnesio pertraukos vėl nulis. Viskam reikia ilgo ir sunkaus darbo, gera figūra neretai pareikalauja ne vienerių metų intensyvaus sporto.