Tema: Re: 2 Alora
Autorius: Dex
Data: 2009-07-10 14:18:16
vegetarai skirstomi i 4 ar 5 grupes, gal net i 6. Okto, lakto, semi, 
veganai ir t.t.

Dex

Ruta wrote:
> Kas yra "tikri" vegetarai? Šiaip jau vegetarai ir žuvį, ir pieno 
> produktus valgo... Taip pat ir gyvates, driežus, skėrius ir panašius 
> gyvius, tik kad mūsų europietiška tradicija jų nelabai prie maisto 
> priskiria.
> 
> Gryni žolėdžiai - veganai. Jų yra daug mažiau, bet tikrai yra :)
> 
> Sekantis žingsnis yra nevalgyti nieko, o maitintis šviesa ir oru. Yra 
> teigiančių, jog tai įmanoma....
> 
> 
> Dex schrieb:
>> ilgai laukus sulaukiau...na ok, parasei daug, matau kad supranti. Bet 
>> visgi nieko tiksliai, t.y. "gal", "panasu", "tikriausiai". Teks paciam 
>> gilintis, arba laukti, kol tai irodys mokslininkai ir paskelbs 
>> oficialiai. Gal taip ir paprasciau, ir beje, manau ilgai laukti nereikes.
>>
>> Del zuvies taip - ja valgau, todel negaliu lygintis su tikrais 
>> vegetarais ar veganais.
>>
>> Dex
>>
>> ALORA wrote:
>>> tamsta kažkaip įdomiai elgiesi :) Kodėl aš turiu kažką tau įrodinėti 
>>> ar paneigti ar pateigti? Permečiau akimis tą itin "mokslinį" 
>>> straipsnį, kurio cheminiai pavadinimai priminė mokykloje vartotą 
>>> terminą "naskainas" :) Čia buvo neplaunų kojinių išskiriamas 
>>> lavonnuodis :)
>>>
>>> taiva, tingiu ten gilintis, bo nieko protingo neparašyta. Jeigu 
>>> giliau pastudijuotum organizmų veiklos principus, pamatytum, kad jie, 
>>> atsiprašant, kakoja ir sisioja. Ir kaip tu manai, kodėl? Ogi todėl, 
>>> kad maiste yra ir metabolizmo metu susidaro organizmui nenaudingų 
>>> arba nuodingų junginių (tai galima pavadinti ir "toksinais"). Jie iš 
>>> organizmo yra pašalinami - pradedant ląstelės lygiu ir baigiant 
>>> organizmu, kaip sistema (o gal vegetarai nekakoja?). Kai žmogas (ar 
>>> gyvūnas, ar augalas) patampa lavonu, jo mėsą ima doroti bakterijos, 
>>> išskiriančios tam tikrus fermentus ir pan. Labai panašiu, jei ne tuo 
>>> pačiu principu vyksta maisto skaidymas virškinimo trakte (augalinio 
>>> taip pat). Aš nežinau, kokiu būdu nustatė ten tuos 
>>> kadavrinus-naskainus, bet spėju, kad iš š.... tai yra iš to, kas 
>>> išmetama iš organizmo ir, logiškai mąstant, jo nenuodija. Antra 
>>> vertus, tas pats kadavrinas yra aminorūgščių lizino skaidymo 
>>> produktas. O jis (AR lizinas) yra labai svarbi organizmui medžiaga ir 
>>> jis gaunamas iš žuvies ir pieno produktų. Tad jeigu tamsta tai 
>>> vartojate, jusyse irgi susidaro kadavrinas ir jūsų š nėra "švaresnis" 
>>> už mėsėdžio. Jeigu šios medžiagos nevartojate, tai.. būtent tai 
>>> kartais ir matosi :) Trečia vertus, jeigu vegetarų š tokių medžiagų 
>>> nėra, galbūt jos lieka organizme ir ilgainiui stipriai pakenkia 
>>> smegenims :)
>>>
>>>
>>> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message 
>>> news:h34me8$qnh$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Visiskai netiketai uztikau ka tik.
>>>>
>>>> http://www.sveikata.info/atmerktomis-akimis-gydytojas-mv-oganianas
>>>>
>>>> ten yra pastraipa apie mesos virskinima. Vakar prasei komkreciu 
>>>> toksinu nuorodu. As prisipazinsiu, tuose terminuose nieko 
>>>> nesuprantu, bet tikiuosi, kad tu tikrai argumentuotai tai paneigsi.
>>>>
>>>> Dex 
>>>