Tema: Re: Pragyvenimas Anglijoje?
Autorius: Ignas
Data: 2011-10-05 22:21:45
Maistui normaliai, gal dar net padauginai mazumele. 

Busto nuoma paziurek kad ir righmove.co.uk, gali ten apsibrezt plota ir pamatysi ka uz kiek siulo. Komunalines bus mazdaug 50 elektra, kokie 30 vanduo, 200 council tax, dujos nezinau (svarais menesiui). Kai kada dalis komunaliniu jau buna itrauktos i nuomos kaina.

Transportas - labai priklauso, bet manau tikrai daugiau nei 200. Jei abu dirbsit londondone, tai planuociau 600 - 700 menesiui. Palyginimui: kolega gyvena ~100 km nuo londondono, vaziuoja su masina kazkiek iki traukiniu stoties, ten parkavimas, tada traukiniu i londondono centra, viso apie 5500 svaru metams, ~460 per menesi. Bet po mokesciu, o pries mokescius - ~7200, arba 600 per men. Cia vienam zmogui (ir neiskaiciuota masinos draudimas, keliu mokestis, benzas ir tt). Jums arciau, todel kainuos maziau, plius kaip supratau gana skiriasi kainos tam paciam atstumui i skirtingas londono puses, nes skirtingos traukiniu kompanijos ir tt. Jei dirbsit vietoj - tada kita daina, visai imanoma ir i 200 tilpt. 

Visam kitam 200 per men irgi mazoka, ypac su 2 mazais vaikais, nors cia labiausiai taupymui pasiduodanti dalis. Drabuziu buna nebrangiu, pramogos - daznai brangios. Pirmus pora menesiu, kol dar busit isikurimo rezime, turbut istempsit, veliau, manau, tikrai ne. Noresis ir to, ir ano, ir atrodyt normaliau, ir pakeliaut, ypac jei gyvensit ne su fabrike dirbanciais lietuviais (neturiu nieko pries, tiesiog ju gyvenimo budas daznai labai skirtingas nuo mazus vaikus turinciu seimu). 

37k gbp - londondono mastais jau "visai neblogai", apie vidurki ir vos auksciau, anglijos mastais - gerai. Tiksliau pasakys googlas, galiu ir suklyst del tu vidurkiu. Bet kuriuo atveju badauti neteks, bet ir ne stebuklas. Zmonai darba uz 1k / men netto susirast gali ir nepavykti taip jau greitai, labai priklauso nuo miestelio, kalbos, ziniu ir tt. Buna variantu prekybcentryje kasoje sedeti ir pan, bet ten mokes maziau. Gali buti taip, kad pasirodys, jog neapsimoka zmonai dirbt ir vaika i darzeli leist, nes tiesiog neuzdirbs ji tiek, kiek reikes moket. 


"Kontrimas" <headq@bamba.lt> wrote in message news:part1of1.1.Pde%239SnwNByjFQ@ue.ph...
> Sveiki, tautieciai Anglijoje u˛silaike.
> 
> Klausimas - kiek pinigu u˛tenka pragyvenimui 4 asmenu