Tema: Re: Shaldiklis
Autorius: siGis
Data: 2009-02-17 01:15:35
Mokykloje mokino kad lyginti reikia tapacius daigtus. Matau kad susisneketi 
trukdo tai kad kai kalbama apie produktus is prekybos centru tai imama iki 
20Lt kainos. Kai apie kaimiskus tai geriausius, padarytus is grynos mesos. 
Nu taip negalima :).

Mano psirinkimas yra krautuviniai produktai. Labiausiai pasikliauju savo 
receptoriais :). Ir zinau kad jeigu krautuvinis produktas bus padrytas 
prisilaikant tam produktui keliamu reikalavimu turiu didele tikimybe numirti 
ne del to kad kazko uzvalgiau.

Atatinkami kaimiski produktai beveik visais atvejais yra prastesnio skonio, 
strukturos, isvaizdos, sunkiau virskinami ir greiciau gendantys. Apie tai 
kas ju viduje veisiasi, ko ir kiek ten prideta nezino niekas. Net ir pats 
gamintojas.

Ir dar. Kas jums pasake kad jau esat tobuli visomis prasmemis ir daugiau 
tobulet nebera kur. Taip nera  ir tikriausiai niekuomet nebus. Tad nebijokim 
buti paties naturaliausio gamtoje - naturalios atrankos proceso dalimi. 
Nauji laikai, naujos medziagos, nauji issukiai zmogaus genetikai.

Jei nebutu uzdraude DDT kam lemta jau butut ismire, atlike atsparus ir dabar 
vartotume sita daigta kaip naturalu prieskoni :). Cia  nerimtai.


"Remigijus" <a@a.a> wrote in message 
news:gncpoi$8j0$1@trimpas.omnitel.net...
> Perskaiciau visa istorija kaip terpentinas renkasi  SALDIKLI.
> Ar tikrai visi esat valge naminiu desru?? Panasu kad tikrai nevisi. Galbut 
> cia tas kazkuris E vitaminas (kai jo ideda i kokinors shudmaka atrodo kad 
> valgai gurmaniska kepsni) smegenis ar skonio receptorius daugumai 
> sugadino. Mamos padarytos ir isrukytos desros kilogramo nekeisciau i 10kg 
> parduotuvines. Galbut skonines savybes lemia tas, kaip minejot, kiaules 
> pasivoliojimas shuduose, tik vat shudas nusiplauna o Evitaminai 
> prifarsiruoti visuose gamybos etapuose niekaip nenusiplauna, o gal skonio 
> prideda mesos futliaras - (cia didisiems ESTETAMS turbutgeriau 
> nebeskaityti) tikra kiaules zarna. kazkas minejot apie salietra dedama i 
> desras, galbut kaimas kuriame augau buvo perdaug atsilikes, taciau niekas 
> salietros i desras nededavo, o apie toki "pagerinima" suzinojau jau 
> nebegyvndamas kaime is kazkokiu vestuviu "seimininkiu".
> kazin kodel is mamos isrukytos nugarines ispjovos turbut ir su presu 
> vandens neisppausi o is parduotuvinio kaip is kempines bega? turbut 
> kaimiska kiaule dehidratavo po shudus besivoliodama.
> Kaime zmones valgo nesertifikuota mesa, netikrina nuo tichinliozes ir 
> salmoneliozes, geria piena kuris galbut (o tikriausiai garantuotai) 
> neatitinka EU standartu, daznas ir naminukes uzpila, ir ziurek nieko, dar 
> nenyksta lygtai.
>
> Zmones nuvaziuokit kurnors vasara i kaima, pailsekit, paragaukit naminio 
> pieno, cepelinu, gal bus galimybe namines rukytos/virtos desros (su 
> sosyskom glesit palyginti), vedaru (na kazin ar estetai isdys, geriau 
> nesakysiu kodel vedaru tokia forma buna).
> Sveikintinas Terpentino pasirinkimas, jei ir nepavyks nusipirkti tikros 
> kaimiskos kiaules, tai nors desru gamybos ir rukymo etapuose i desra nebus 
> prikista nuodu.
> blyn blyn kur ritasi pasaulis, ka valgom, geriam, kuo kvepuojam