Tema: Re: prie to pacio pora mitu... Ir stebuklingus jogurtus
Autorius: Piktas diedas
Data: 2009-02-16 11:14:56
As cia copy paste dariau, o tos koduotes man kazkaip tamsus miskas biski :(

"Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message 
news:gnbala$ot7$1@trimpas.omnitel.net...
>o pas tave su lietuviskom raidem rodo?
> pas mane tai ne, labai sunku skaityti
>
>
> Jaegermeister
> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message 
> news:gnb9vt$o14$1@trimpas.omnitel.net...
>> Zinoma kad skaiciau
>>
>> "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message 
>> news:gnb9ip$ngo$1@trimpas.omnitel.net...
>>> prisipazink- pats skaitei?
>>>
>>>
>>>
>>> Jaegermeister
>>>
>>>
>>> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message 
>>> news:gnb96r$n2s$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo 
>>>> iš
>>>> "gyvojo" produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į 
>>>> Activia
>>>> jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad
>>>> pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" 
>>>> jus,
>>>> galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo 
>>>> pasauliui
>>>> žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. 
>>>> Bifidus
>>>> Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, 
>>>> Bifidobacterium
>>>> Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus
>>>> Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje,
>>>> Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam 
>>>> tokia
>>>> pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie
>>>> bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės 
>>>> šių
>>>> jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas 
>>>> bergždžias
>>>> - gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų
>>>> gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata.
>>>> Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos 
>>>> etape
>>>> šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra - jogurto bakterijoms
>>>> pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto indelį
>>>> 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys - jogurto su gyvomis
>>>> bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų 
>>>> jogurte
>>>> arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto
>>>> galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų 
>>>> gyvybingumą
>>>> galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet 
>>>> ir į
>>>> gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos 
>>>> funkcijos
>>>> - dezinfekuoti maistą.
>>>> Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų
>>>> - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos 
>>>> egzistencija
>>>> pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje 
>>>> turi
>>>> būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną 
>>>> išlaikę
>>>> gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į
>>>> kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik 
>>>> Dannon
>>>> siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat
>>>> reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium 
>>>> breve,
>>>> Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus 
>>>> lactis, ir
>>>> Lactobacillus rhamnosus.
>>>> Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti 
>>>> gimines
>>>> ir pažįstamus, kuriems "Activia" "sureguliavo" virškinimą, bet šie 
>>>> žmonės
>>>> nežino, kad buvo elementariai "pasodinti ant adatos" - į visus 
>>>> "Activia"
>>>> jogurtus dedamas inulinas, kuris ir "sutvarko"
>>>> vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su 
>>>> inulinu,
>>>> jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip 
>>>> pat,
>>>> kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į
>>>> "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti 
>>>> vidurius,
>>>> jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" "gydomasis" efektas.
>>>> Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri 
>>>> skrandyje
>>>> brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi 
>>>> būtų
>>>> sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso
>>>> prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir 
>>>> laktobacilos.
>>>> Augdama "geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido
>>>> prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau turi 
>>>> būti
>>>> pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas 
>>>> "Activiją",
>>>> tikisi pirmiausia gausiai savyje "pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. 
>>>> Štai
>>>> ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o 
>>>> ieškančiame
>>>> žarnyno sveikatos - jis bus tik balastu.
>>>> Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai ką 
>>>> dar
>>>> žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, kurio
>>>> sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti 
>>>> inuliną,
>>>> organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai 
>>>> kuriems
>>>> žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau
>>>> informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine.
>>>> Dar šio "sveiko" maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, 
>>>> braškės,
>>>> fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, 
>>>> natūralus
>>>> aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis,
>>>> dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet 
>>>> kas
>>>> gi patikrins?).
>>>> Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad
>>>> oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme - nepageidaujami.
>>>> Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios 
>>>> kokybės? O
>>>> kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti?
>>>> Karminas (E-120) - dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių.
>>>> Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas.
>>>> Sukralozė (E-955) - dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos
>>>> priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio 
>>>> liauką
>>>> (thymus lot.).
>>>> Obuolių rūgštis (E- 296) - pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis,
>>>> kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius.
>>>> Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o tuo
>>>> pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu.
>>>> Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai
>>>> "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta 
>>>> gyvena
>>>> toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir
>>>> cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris 
>>>> pilnai
>>>> atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus 
>>>> tikslus?
>>>>
>>>> "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message 
>>>> news:gn9h7d$efr$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> 4. Lasisos mesa raudona, nes ja nudazo su dazikliais. Ish tikro ji 
>>>>> balta, nes seriama vien tik chemikalais.
>>>>>
>>>>>
>>>>> "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message 
>>>>> news:gn9grs$dvv$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> 1. Actimel tas kur per 2sav atsigauni - nepadeda, o net kenkia 
>>>>>> kazkiek. Sake kazkoks biochemikas, tipo pats tyrima dare, ir dar 
>>>>>> kitas su chemija dirbantis zmogus tam pritare. Aisku viska aiskino 
>>>>>> kodel ir kaip, bet neatsimenu:)
>>>>>> 2. Dietine cola daug blogiau nei paprasta. Saltinis tas biochemikas.
>>>>>> 3. Kodel ant gerimu skarbonkiu uzdeta ta folija ant virsaus? Todel 
>>>>>> kad chroniai laizo parduotuvese, nes ten buna prisitaske ir isdziuve 
>>>>>> pylimo metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu gamybos:))
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>