Tema: Re: prie to pacio pora mitu... Ir stebuklingus jogurtus
Autorius: Piktas diedas
Data: 2009-02-16 11:00:46
Zinoma kad skaiciau

"Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message 
news:gnb9ip$ngo$1@trimpas.omnitel.net...
> prisipazink- pats skaitei?
>
>
>
> Jaegermeister
>
>
> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message 
> news:gnb96r$n2s$1@trimpas.omnitel.net...
>> Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo 
>> iš
>> "gyvojo" produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į 
>> Activia
>> jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad
>> pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" jus,
>> galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo pasauliui
>> žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. Bifidus
>> Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, Bifidobacterium
>> Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus
>> Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje,
>> Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam 
>> tokia
>> pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie
>> bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės 
>> šių
>> jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas 
>> bergždžias
>> - gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų
>> gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata.
>> Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos etape
>> šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra - jogurto bakterijoms
>> pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto indelį
>> 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys - jogurto su gyvomis
>> bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų 
>> jogurte
>> arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto
>> galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų gyvybingumą
>> galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet ir 
>> į
>> gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos 
>> funkcijos
>> - dezinfekuoti maistą.
>> Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų
>> - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos 
>> egzistencija
>> pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje 
>> turi
>> būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną 
>> išlaikę
>> gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į
>> kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik 
>> Dannon
>> siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat
>> reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium 
>> breve,
>> Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus lactis, 
>> ir
>> Lactobacillus rhamnosus.
>> Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti gimines
>> ir pažįstamus, kuriems "Activia" "sureguliavo" virškinimą, bet šie žmonės
>> nežino, kad buvo elementariai "pasodinti ant adatos" - į visus "Activia"
>> jogurtus dedamas inulinas, kuris ir "sutvarko"
>> vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su 
>> inulinu,
>> jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip pat,
>> kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į
>> "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti 
>> vidurius,
>> jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" "gydomasis" efektas.
>> Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri 
>> skrandyje
>> brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi 
>> būtų
>> sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso
>> prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir 
>> laktobacilos.
>> Augdama "geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido
>> prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau turi 
>> būti
>> pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas "Activiją",
>> tikisi pirmiausia gausiai savyje "pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. 
>> Štai
>> ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o ieškančiame
>> žarnyno sveikatos - jis bus tik balastu.
>> Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai ką 
>> dar
>> žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, kurio
>> sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti 
>> inuliną,
>> organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai kuriems
>> žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau
>> informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine.
>> Dar šio "sveiko" maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, braškės,
>> fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, natūralus
>> aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis,
>> dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet 
>> kas
>> gi patikrins?).
>> Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad
>> oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme - nepageidaujami.
>> Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios kokybės? 
>> O
>> kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti?
>> Karminas (E-120) - dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių.
>> Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas.
>> Sukralozė (E-955) - dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos
>> priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio liauką
>> (thymus lot.).
>> Obuolių rūgštis (E- 296) - pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis,
>> kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius.
>> Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o tuo
>> pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu.
>> Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai
>> "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta gyvena
>> toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir
>> cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris pilnai
>> atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus tikslus?
>>
>> "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message 
>> news:gn9h7d$efr$1@trimpas.omnitel.net...
>>> 4. Lasisos mesa raudona, nes ja nudazo su dazikliais. Ish tikro ji 
>>> balta, nes seriama vien tik chemikalais.
>>>
>>>
>>> "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message 
>>> news:gn9grs$dvv$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> 1. Actimel tas kur per 2sav atsigauni - nepadeda, o net kenkia kazkiek. 
>>>> Sake kazkoks biochemikas, tipo pats tyrima dare, ir dar kitas su 
>>>> chemija dirbantis zmogus tam pritare. Aisku viska aiskino kodel ir 
>>>> kaip, bet neatsimenu:)
>>>> 2. Dietine cola daug blogiau nei paprasta. Saltinis tas biochemikas.
>>>> 3. Kodel ant gerimu skarbonkiu uzdeta ta folija ant virsaus? Todel kad 
>>>> chroniai laizo parduotuvese, nes ten buna prisitaske ir isdziuve pylimo 
>>>> metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu gamybos:))
>>>>
>>>
>>
>>
>
>