Tema: Re: prie to pacio pora mitu... Ir stebuklingus jogurtus
Autorius: Terpentinas
Data: 2009-02-16 11:15:46
Diedai su koduotemis pas tave viskas normaliai.

"Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message 
news:gnbaqf$p2v$1@trimpas.omnitel.net...
> As cia copy paste dariau, o tos koduotes man kazkaip tamsus miskas biski 
> :(
>
> "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message 
> news:gnbala$ot7$1@trimpas.omnitel.net...
>>o pas tave su lietuviskom raidem rodo?
>> pas mane tai ne, labai sunku skaityti
>>
>>
>> Jaegermeister
>> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message 
>> news:gnb9vt$o14$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Zinoma kad skaiciau
>>>
>>> "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message 
>>> news:gnb9ip$ngo$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> prisipazink- pats skaitei?
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Jaegermeister
>>>>
>>>>
>>>> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message 
>>>> news:gnb96r$n2s$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane 
>>>>> stebuklo iš
>>>>> "gyvojo" produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į 
>>>>> Activia
>>>>> jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad
>>>>> pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" 
>>>>> jus,
>>>>> galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo 
>>>>> pasauliui
>>>>> žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. 
>>>>> Bifidus
>>>>> Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, 
>>>>> Bifidobacterium
>>>>> Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus
>>>>> Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje,
>>>>> Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam 
>>>>> tokia
>>>>> pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie
>>>>> bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės 
>>>>> šių
>>>>> jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas 
>>>>> bergždžias
>>>>> - gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų
>>>>> gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata.
>>>>> Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos 
>>>>> etape
>>>>> šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra - jogurto bakterijoms
>>>>> pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto 
>>>>> indelį
>>>>> 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys - jogurto su 
>>>>> gyvomis
>>>>> bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų 
>>>>> jogurte
>>>>> arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto
>>>>> galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų 
>>>>> gyvybingumą
>>>>> galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet 
>>>>> ir į
>>>>> gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos 
>>>>> funkcijos
>>>>> - dezinfekuoti maistą.
>>>>> Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų
>>>>> - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos 
>>>>> egzistencija
>>>>> pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje 
>>>>> turi
>>>>> būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną 
>>>>> išlaikę
>>>>> gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į
>>>>> kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik 
>>>>> Dannon
>>>>> siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat
>>>>> reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium 
>>>>> breve,
>>>>> Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus 
>>>>> lactis, ir
>>>>> Lactobacillus rhamnosus.
>>>>> Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti 
>>>>> gimines
>>>>> ir pažįstamus, kuriems "Activia" "sureguliavo" virškinimą, bet šie 
>>>>> žmonės
>>>>> nežino, kad buvo elementariai "pasodinti ant adatos" - į visus 
>>>>> "Activia"
>>>>> jogurtus dedamas inulinas, kuris ir "sutvarko"
>>>>> vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su 
>>>>> inulinu,
>>>>> jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip 
>>>>> pat,
>>>>> kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į
>>>>> "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti 
>>>>> vidurius,
>>>>> jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" "gydomasis" efektas.
>>>>> Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri 
>>>>> skrandyje
>>>>> brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi 
>>>>> būtų
>>>>> sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso
>>>>> prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir 
>>>>> laktobacilos.
>>>>> Augdama "geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido
>>>>> prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau 
>>>>> turi būti
>>>>> pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas 
>>>>> "Activiją",
>>>>> tikisi pirmiausia gausiai savyje "pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. 
>>>>> Štai
>>>>> ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o 
>>>>> ieškančiame
>>>>> žarnyno sveikatos - jis bus tik balastu.
>>>>> Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai 
>>>>> ką dar
>>>>> žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, 
>>>>> kurio
>>>>> sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti 
>>>>> inuliną,
>>>>> organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai 
>>>>> kuriems
>>>>> žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau
>>>>> informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine.
>>>>> Dar šio "sveiko" maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, 
>>>>> braškės,
>>>>> fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, 
>>>>> natūralus
>>>>> aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis,
>>>>> dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet 
>>>>> kas
>>>>> gi patikrins?).
>>>>> Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad
>>>>> oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme - nepageidaujami.
>>>>> Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios 
>>>>> kokybės? O
>>>>> kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti?
>>>>> Karminas (E-120) - dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių.
>>>>> Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas.
>>>>> Sukralozė (E-955) - dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos
>>>>> priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio 
>>>>> liauką
>>>>> (thymus lot.).
>>>>> Obuolių rūgštis (E- 296) - pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis,
>>>>> kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius.
>>>>> Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o 
>>>>> tuo
>>>>> pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu.
>>>>> Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai
>>>>> "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta 
>>>>> gyvena
>>>>> toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir
>>>>> cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris 
>>>>> pilnai
>>>>> atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus 
>>>>> tikslus?
>>>>>
>>>>> "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message 
>>>>> news:gn9h7d$efr$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> 4. Lasisos mesa raudona, nes ja nudazo su dazikliais. Ish tikro ji 
>>>>>> balta, nes seriama vien tik chemikalais.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message 
>>>>>> news:gn9grs$dvv$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> 1. Actimel tas kur per 2sav atsigauni - nepadeda, o net kenkia 
>>>>>>> kazkiek. Sake kazkoks biochemikas, tipo pats tyrima dare, ir dar 
>>>>>>> kitas su chemija dirbantis zmogus tam pritare. Aisku viska aiskino 
>>>>>>> kodel ir kaip, bet neatsimenu:)
>>>>>>> 2. Dietine cola daug blogiau nei paprasta. Saltinis tas biochemikas.
>>>>>>> 3. Kodel ant gerimu skarbonkiu uzdeta ta folija ant virsaus? Todel 
>>>>>>> kad chroniai laizo parduotuvese, nes ten buna prisitaske ir isdziuve 
>>>>>>> pylimo metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu gamybos:))
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>