Tema: Re: prie to pacio pora mitu... Ir stebuklingus jogurtus
Autorius: ttt
Data: 2009-02-16 12:51:54
Yra dar vienas dalykas. Danone nera 2 zmoniu kompanija, o didelis 
koncernas. Sitokie straipsniai sako kad danone reklama klaidina 
vartotojus, o sitas straipsnis buvo paskelbtas gana placiai nes ji 
skaiciau dar pries koki puse metu ir ne vienoje vietoje.

Kadangi reklamos klaidinimo niekas netiria galima butu daryti prielaida 
kad visas tas straipsnis - melas. Taciau kodel tyli danone arba tie kas 
juos importuoja? Ar kompanijai nera svarbu melas kuris apie juos 
rasoma? Ivertinus tai kad danone yra stiprioji puse, galvociau kad 
Danone nera suinteresuota issamiu jogurtu tyrimu, nes per ji gali 
paaisketi kad is tikruju juose nieko gydomo nera..

Pvz visai neseniai paskelbe kad Tefal keptuves sukelia vezi. Per kokias 
2 savaites islindo Tefal atstovai ir paskelbe kad niekas nesukelia jei 
naudojama pagal instrukcija. Pateike rekomendaciju kaip naudoti ir tt. 
Cia suprantu kompanija nebijo ginti savo produktu, suportinti savo 
vartotojus kad jie jaustusi ramus. Pvz danone to nedare ir man kazkaip 
ju produktai nebeimponuoja.



Jaegermeister pretended :
> man tai keista kaip tie gerieji zmones tiki kazkokiu suinteresuotu saliu 
> rasliavomis, bet netiki lobistu aktais... Cia kartais ne sanitexas su eugesta 
> kalasi del jogurtu?
>
> p.s. aktimelio nenaudoju ir net nebandziau
>
>
>
>
>
> "Terpentinas" <ddainiusTRINTI@takas.lt> wrote in message 
> news:gnba5d$o8q$1@trimpas.omnitel.net...
>> Jagermeisteri va niekaip nesuprantu kam tyciotis is zmogaus kuris teikia 
>> informacija, juk tame straipsnyje labai argumentuotai paaiskinta kodel 
>> Dannone jogurtas tik jogurtas ir ne daugiau. Man tik kelia nuostaba kaip 
>> lobistu pramustais teises aktais aklai tiki zmones.
>>
>> "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message 
>> news:gnb9ip$ngo$1@trimpas.omnitel.net...
>>> prisipazink- pats skaitei?
>>>
>>>
>>>
>>> Jaegermeister
>>>
>>>
>>> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message 
>>> news:gnb96r$n2s$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo 
>>>> iš
>>>> "gyvojo" produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į 
>>>> Activia
>>>> jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad
>>>> pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" jus,
>>>> galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo pasauliui
>>>> žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. Bifidus
>>>> Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, Bifidobacterium
>>>> Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus
>>>> Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje,
>>>> Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam 
>>>> tokia
>>>> pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie
>>>> bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės 
>>>> šių
>>>> jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas 
>>>> bergždžias
>>>> - gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų
>>>> gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata.
>>>> Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos etape
>>>> šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra - jogurto bakterijoms
>>>> pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto indelį
>>>> 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys - jogurto su gyvomis
>>>> bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų 
>>>> jogurte
>>>> arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto
>>>> galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų gyvybingumą
>>>> galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet ir 
>>>> į
>>>> gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos 
>>>> funkcijos
>>>> - dezinfekuoti maistą.
>>>> Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų
>>>> - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos 
>>>> egzistencija
>>>> pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje 
>>>> turi
>>>> būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną 
>>>> išlaikę
>>>> gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į
>>>> kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik 
>>>> Dannon
>>>> siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat
>>>> reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium 
>>>> breve,
>>>> Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus lactis, 
>>>> ir
>>>> Lactobacillus rhamnosus.
>>>> Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti gimines
>>>> ir pažįstamus, kuriems "Activia" "sureguliavo" virškinimą, bet šie žmonės
>>>> nežino, kad buvo elementariai "pasodinti ant adatos" - į visus "Activia"
>>>> jogurtus dedamas inulinas, kuris ir "sutvarko"
>>>> vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su 
>>>> inulinu,
>>>> jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip pat,
>>>> kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į
>>>> "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti 
>>>> vidurius,
>>>> jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" "gydomasis" efektas.
>>>> Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri 
>>>> skrandyje
>>>> brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi 
>>>> būtų
>>>> sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso
>>>> prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir 
>>>> laktobacilos.
>>>> Augdama "geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido
>>>> prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau turi 
>>>> būti
>>>> pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas "Activiją",
>>>> tikisi pirmiausia gausiai savyje "pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. 
>>>> Štai
>>>> ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o ieškančiame
>>>> žarnyno sveikatos - jis bus tik balastu.
>>>> Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai ką 
>>>> dar
>>>> žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, kurio
>>>> sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti 
>>>> inuliną,
>>>> organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai kuriems
>>>> žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau
>>>> informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine.
>>>> Dar šio "sveiko" maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, braškės,
>>>> fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, natūralus
>>>> aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis,
>>>> dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet 
>>>> kas
>>>> gi patikrins?).
>>>> Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad
>>>> oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme - nepageidaujami.
>>>> Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios kokybės? 
>>>> O
>>>> kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti?
>>>> Karminas (E-120) - dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių.
>>>> Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas.
>>>> Sukralozė (E-955) - dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos
>>>> priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio liauką
>>>> (thymus lot.).
>>>> Obuolių rūgštis (E- 296) - pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis,
>>>> kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius.
>>>> Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o tuo
>>>> pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu.
>>>> Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai
>>>> "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta gyvena
>>>> toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir
>>>> cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris pilnai
>>>> atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus tikslus?
>>>>
>>>> "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message 
>>>> news:gn9h7d$efr$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> 4. Lasisos mesa raudona, nes ja nudazo su dazikliais. Ish tikro ji 
>>>>> balta, nes seriama vien tik chemikalais.
>>>>>
>>>>>
>>>>> "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message 
>>>>> news:gn9grs$dvv$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> 1. Actimel tas kur per 2sav atsigauni - nepadeda, o net kenkia kazkiek. 
>>>>>> Sake kazkoks biochemikas, tipo pats tyrima dare, ir dar kitas su 
>>>>>> chemija dirbantis zmogus tam pritare. Aisku viska aiskino kodel ir 
>>>>>> kaip, bet neatsimenu:)
>>>>>> 2. Dietine cola daug blogiau nei paprasta. Saltinis tas biochemikas.
>>>>>> 3. Kodel ant gerimu skarbonkiu uzdeta ta folija ant virsaus? Todel kad 
>>>>>> chroniai laizo parduotuvese, nes ten buna prisitaske ir isdziuve pylimo 
>>>>>> metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu gamybos:))
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>