Tema: Re: prie to pacio pora mitu... Ir stebuklingus jogurtus
Autorius: Jaegermeister
Data: 2009-02-16 11:12:11
o pas tave su lietuviskom raidem rodo?
pas mane tai ne, labai sunku skaityti


Jaegermeister
"Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message 
news:gnb9vt$o14$1@trimpas.omnitel.net...
> Zinoma kad skaiciau
>
> "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message 
> news:gnb9ip$ngo$1@trimpas.omnitel.net...
>> prisipazink- pats skaitei?
>>
>>
>>
>> Jaegermeister
>>
>>
>> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message 
>> news:gnb96r$n2s$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo 
>>> iš
>>> "gyvojo" produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į 
>>> Activia
>>> jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad
>>> pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" 
>>> jus,
>>> galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo 
>>> pasauliui
>>> žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. Bifidus
>>> Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, 
>>> Bifidobacterium
>>> Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus
>>> Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje,
>>> Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam 
>>> tokia
>>> pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie
>>> bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės 
>>> šių
>>> jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas 
>>> bergždžias
>>> - gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų
>>> gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata.
>>> Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos 
>>> etape
>>> šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra - jogurto bakterijoms
>>> pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto indelį
>>> 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys - jogurto su gyvomis
>>> bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų 
>>> jogurte
>>> arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto
>>> galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų gyvybingumą
>>> galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet 
>>> ir į
>>> gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos 
>>> funkcijos
>>> - dezinfekuoti maistą.
>>> Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų
>>> - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos 
>>> egzistencija
>>> pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje 
>>> turi
>>> būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną 
>>> išlaikę
>>> gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į
>>> kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik 
>>> Dannon
>>> siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat
>>> reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium 
>>> breve,
>>> Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus lactis, 
>>> ir
>>> Lactobacillus rhamnosus.
>>> Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti 
>>> gimines
>>> ir pažįstamus, kuriems "Activia" "sureguliavo" virškinimą, bet šie 
>>> žmonės
>>> nežino, kad buvo elementariai "pasodinti ant adatos" - į visus "Activia"
>>> jogurtus dedamas inulinas, kuris ir "sutvarko"
>>> vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su 
>>> inulinu,
>>> jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip 
>>> pat,
>>> kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į
>>> "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti 
>>> vidurius,
>>> jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" "gydomasis" efektas.
>>> Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri 
>>> skrandyje
>>> brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi 
>>> būtų
>>> sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso
>>> prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir 
>>> laktobacilos.
>>> Augdama "geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido
>>> prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau turi 
>>> būti
>>> pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas "Activiją",
>>> tikisi pirmiausia gausiai savyje "pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. 
>>> Štai
>>> ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o 
>>> ieškančiame
>>> žarnyno sveikatos - jis bus tik balastu.
>>> Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai ką 
>>> dar
>>> žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, kurio
>>> sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti 
>>> inuliną,
>>> organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai kuriems
>>> žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau
>>> informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine.
>>> Dar šio "sveiko" maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, 
>>> braškės,
>>> fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, natūralus
>>> aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis,
>>> dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet 
>>> kas
>>> gi patikrins?).
>>> Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad
>>> oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme - nepageidaujami.
>>> Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios kokybės? 
>>> O
>>> kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti?
>>> Karminas (E-120) - dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių.
>>> Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas.
>>> Sukralozė (E-955) - dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos
>>> priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio 
>>> liauką
>>> (thymus lot.).
>>> Obuolių rūgštis (E- 296) - pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis,
>>> kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius.
>>> Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o tuo
>>> pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu.
>>> Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai
>>> "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta gyvena
>>> toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir
>>> cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris 
>>> pilnai
>>> atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus 
>>> tikslus?
>>>
>>> "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message 
>>> news:gn9h7d$efr$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> 4. Lasisos mesa raudona, nes ja nudazo su dazikliais. Ish tikro ji 
>>>> balta, nes seriama vien tik chemikalais.
>>>>
>>>>
>>>> "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message 
>>>> news:gn9grs$dvv$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> 1. Actimel tas kur per 2sav atsigauni - nepadeda, o net kenkia 
>>>>> kazkiek. Sake kazkoks biochemikas, tipo pats tyrima dare, ir dar kitas 
>>>>> su chemija dirbantis zmogus tam pritare. Aisku viska aiskino kodel ir 
>>>>> kaip, bet neatsimenu:)
>>>>> 2. Dietine cola daug blogiau nei paprasta. Saltinis tas biochemikas.
>>>>> 3. Kodel ant gerimu skarbonkiu uzdeta ta folija ant virsaus? Todel kad 
>>>>> chroniai laizo parduotuvese, nes ten buna prisitaske ir isdziuve 
>>>>> pylimo metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu gamybos:))
>>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>