Tema: Re: Ekonomines krizes priezastys
Autorius: Dex
Data: 2009-06-25 11:34:05
aciu dievui nors vienas atsirado blaiviai mastantis.

nu blyn wrote:
> Pala banku kaltes tame IMHO yra daug, juk imant paskolas nebuvo tikrinama, ar zmogus turi tinkama isilavinima, kad pilnai suprasti sutarti. Pats kaltas ? Aisku, bet jei pasirasineji sutarti su mobiliu operatoriumi juk neskaitai kas parasyta mazu shriftu .... na apgavo nusispjoviau, susimokejau, padariau newsuose antireklama, galu gale dar pabandziau vartotoju teisiu pasiklausineti ar chia jie teisingai mane apgavo ir viskas. Tas pats ir su paskolomis bustui, tik sumos didesnes ir nebeuztenka nusispjaut, susimoket ir gyventi toliau, nera is ko. 
> Kazkas juk turejo nuspresti kad zmogus nekompetetingas prisiimti sau tokius isipareigojimus, dabar bankai ziuri grieschiau nei ankschiau, gal reikejo sita zingsni zengti pries 4 metus ? jei butu zmogaus bankroto istatymas kieno veiksmus tai keistu zmogus ar banko ? Zmogui suteikiama galimybe i nauja gyvenima nepasikariant, o bankas prades dar atsargiau vertinti klientu mokuma. 
> Jei bankai dalindami paskolas butu ivertine ir pateike zmogui viska taip kaip yra ne siandien, o nuo opitmistinio iki pesimistinio varianto, galbut tokios krizes aplamai nebutu buve ? Gal lengviau uzdeti "apynasri" bankui, nei ismokinti visus piliechius, kad nepraeje kursu gink dieve neimkit nieko isimoketinai ....
> 
> "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message news:h1v8jc$8ot$1@trimpas.omnitel.net...
>> Tai del zmoniu godumo kalti bankai ?
>>
>>
>> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message 
>> news:h1v8d3$8d2$1@trimpas.omnitel.net...
>>> fiksuotas trukde rinktis - godumas.
>>> Taip, niekas taip nera pavojigas, kaip godumas. Bet ar noras tureti 
>>> nuosava busta yra godumas?
>>>
>>